Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Victoriafallen i Zimbabwe och Chobe i Botswana

I Zimbabwe börjar vår resa börjar vid de fantastiska Victoriafallen som är ett av världens största vattenfall och verkligen en mäktig upplevelse. Vi seglar på Zambezifloden och vandrar längs det spektakulära fallet innan resan fortsätter till grannlandet Botswana och naturområdet Chobe. Chobe har en enorm djurrikedom och världens högsta koncentration av vilda elefanter. Här njuter vi under tre dagar spännande safariturer med både 4x4 och båt. 

Denna resa kan med fördel kombineras med en av våra resor i Sydafrika.

Pris från: 23 900 SEK

Avresa: Varje vecka

Reseprogrammet i korthet

  • Dag 1. Avresa från Skandinavien
  • Dag 2. Ankomst till Victoriafallen i Zimbabwe (Solnedgångskryssning på Zambezifloden)
  • Dag 3. Victoriafallen (Guidad vandringstur)
  • Dag 4. Victoriafallen – Chobe, Botswana (Eftermiddagssafari med 4x4 eller båt)
  • Dag 5. Chobe (Morgon- och eftermiddagssafari med 4x4 eller båt)
  • Dag 6. Chobe (Morgonsafari med 4x4 eller båt) – Victoriafallen, Zimbabwe – Skandinavien

Kontakta mig

Dag 1. Avresa från Skandinavien

Avresa från Skandinavien. (Måltider på flyget ingår)

Dag 2. Ankomst till Victoriafallen i Zimbabwe (Solnedgångskryssning på Zambezifloden)

Vi flyger sista sträckan till Victoria Falls flygplats dit vi kommer under förmiddagen, här möts vi av vår representant som tar oss till vårt hotell vid de mäktiga Victoriafallen. Efter incheckning på hotellet har vi tid att i lugn och ro finna oss tillrätta och vila efter den långa resan. Denna kväll skall vi ut på en spännande solnedgångskryssning på Zambezifloden. Sent på eftermiddagen blir hämtade på hotellet och körs till kajen där vi går ombord på båten som skall ta oss genom naturreservatet på Zambezifloden. Från däck njuter vi utsikten och får möjlighet att uppleva det spännande djurlivet längs floden. Så småningom vänder vi och tar oss sakta tillbaka på floden tills vi når vår kajplats. Härifrån körs vi sedan tillbaka till hotellet för övernattning.

Dag 3. Victoriafallen (Guidad vandringstur)

Zambezifloden utgör gränsen mellan Zimbabwe och Zambia och likaså delar länderna på Victoriafallen. När vi har njutit vår frukost på hotellet blir vi hämtade av vår guide som under förmiddagen tar oss med på en liten vandringstur vid de imponerande vattenfallen. Victoriafallen är ett av de mest spektakulära vattenfallen i världen med en bredd på hela 1,7 km och en höjd på över 100 m, detta gör Victoriafallen till världens största fallande vattenmasa. Fallen producerar ett vattenmoln som kan bli över 1,5 km högt och är synligt på långt avstånd, lokalt heter fallet Mosi-oa-Tuny vilket betyder ”den dundrande röken”.  Under promeneraden berättar guiden bland annat om hur Victoriafallen skapades och vilka lokala traditioner och historier som finns knutna till denna mytomspunna plats. Under högvattenperioden bör man ha halksäkra skor på promenaden då det kan vara blött och halt på vissa ställen, man får då även räkna med att man kan bli blöt på grund av det massiva vattenmoln som fallet skapar. Eftermiddagen spenderas på egen hand och i den lilla staden finns det caféer och butiker med vackert lokalt hantverk. (Frukost ingår)

Dag 4. Victoriafallen – Chobe, Botswana (Eftermiddagssafari med 4x4 eller båt)

Efter frukost på hotellet är det dags att checka ut och ta farväl av de mäktiga Victoriafallen. Vi kör västerut och når så småningom gränsövergången i Kasane. När vi kommit över gränsen till Botswana fortsätter vi mot naturreservatet i Chobe och kommer så småningom fram till Chobe Safari Lodge där vi skall spendera de kommande nätterna. När vi har kommit till rätta och ätit en välförtjänt lunch skall vi under eftermiddagen ut på en första safari för att uppleva det spännande djurlivet i området. Vi har här möjlighet att välja mellan safari på land i 4-hjulsdrivna fordon eller safari med båt där man upplever djurlivet längs stranden och i vattnet. Denna valmöjlighet har vi vid alla safaritillfällen i Botswana under de kommande dagarna. När mörkret faller är det dags att återvända till vår safari lodge där vi äter middag och övernattar. (Frukost, lunch och middag ingår)

Dag 5. Chobe (Morgon- och eftermiddagssafari med 4x4 eller båt)

Idag stiger vi upp tidigt på morgonen för att bege oss ut på morgonsafari. Vi hinner med lite snacks och en kopp kaffe eller te innan viltguiden tar oss med ut i på en spännande safaritur. I Chobe finns den högsta koncentrationen av elefanter i hela världen och elefanterna här tillhör den största kända elefantarten, Kalaharielefanten. Djurlivet är över huvud taget mycket rikt och här finns utöver elefanter även flodhästar, noshörningar, vårtsvin, kuduer, impalor, zebror och gnuer. Har vi tur träffar vi även på lejon, hyenor eller en av de i området mer sällsynta geparderna. Väl tillbaka på lodgen njuter vi en välförtjänt frukost och har sedan förmiddagen på egen hand. Mitt på dagen serveras lunch på lodgen och därefter är det dags för eftermiddagens safariutflykt. Vi njuter solnedgången i det vilda innan vi så småningom återvänder till lodgen för middag och övernattning. (Frukost, lunch och middag ingår)

Dag 6. Chobe (Morgonsafari med 4x4 eller båt) – Victoriafallen, Zimbabwe – Skandinavien

Vi stiger även idag upp tidigt och njuter vår sista safari i det fantastiska Chobe. Vid det här laget har vi sannolikt provat safari både med 4×4 och båt och väljer nu hur vi vill avsluta vår safariresa i Botswana. Efter safarituren återvänder vi till lodgen och äter frukost varefter vi checkar ut och åter beger oss mot Victoriafallen i Zimbabwe. Vi kör samma väg, via gränsövergången i Kasane, tillbaka till Zimbabwe och når slutligen flygplatsen i Victoria Falls där vi checkar in på flyget hem till Skandinavien. (Frukost ingår)

Det finns inga tillval för denna resa just nu.

Victoria Falls Hotel

Chobe Marina Lodge

Faciliteter & bekvämligheter

Det finns inga filmer kopplade hit just nu.

Begär offert