Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Safari i Pilanesberg med Sun City och Kapstaden

Pilanesberg är en av Sydafrikas vackraste nationalparker och ligger i en gammal vulkankrater ett par timmar utanför Johannesburg. Vi börjar vår resa med att besöka Sun City, Sydafrikas eget Las Vegas innan vi åker på spännande safari i Pilanesberg och avslutar sen vår resa i i fantastiska Kapstaden.

Pris från: 21 800 SEK

Avresa: Varje vecka

Reseprogrammet i korthet

  • Dag 1. Skandinavien - Johannesburg
  • Dag 2. Johannesburg – Sun City
  • Dag 3. Sun City (på egen hand)
  • Dag 4. Sun City – Pilanesberg
  • Dag 5. Safari i Pilanesberg nationalpark
  • Dag 6. Pilanesberg – Johannesburg – Kapstaden
  • Dag 7. Kapstaden (heldagstur)
  • Dag 8. Heldagstur till Godahoppsudden (Seal Island, Boulders Beach, Kirstenbosch botaniska trädgård)
  • Dag 9. Heldagstur runt Cape Winelands (Stellenbosch, Franschhoek, Anura vingård med vinprovning & ostavsmakning)
  • Dag 10. Kapstaden – Skandinavien

Kontakta mig

Dag 1. Skandinavien - Johannesburg

Flyg från Skandinavien med ankomst till Johannesburg nästa morgon. (Måltid på flyget ingår)

Dag 2. Johannesburg – Sun City

Vi anländer till Johannesburg internationella flygplats där vi möts av vår representant och chaufför/guide. När vi har hämtat vårt bagage lämnar vi flygplatsen och beger oss till Sun City Resort, som ligger ca 3 timmars bilfärd från Johannesburg. Sun City ligger i nordvästra Sydafrika, i hjärtat av en mycket gammal vulkankrater, och kan beskrivas som ett lyxigt Las Vegas omgivet av vacker grönskande natur. Här finns oändligt med aktiviteter som vi kan ägna oss åt; t.ex. golf, besöka casino, se intressanta shower eller shoppa.

Dag 3. Sun City (på egen hand)

Vi får idag möjligheten att uppleva denna speciella ort på egen hand och kan om vi vill pröva på några av alla de aktiviteter som finns tillgängliga. (Frukost ingår)

Dag 4. Sun City – Pilanesberg

Efter frukost möter vi upp vår chaufför som tar oss till Pilanesberg nationalpark som ligger ca 20 minuter från Sun City. Pilanesberg är ett naturskyddsområde som ligger i anslutning till en sedan länge slocknad vulkan med samma namn och vars utbrott har skapat en speciell miljö med olika typer av formationer. I parken finns ett mycket rikt djurliv, i princip alla arter som lever i Sydafrika kan man finna här, däribland The Big Five och ca 350 olika fågelarter. När vi anländer till vår lodge möts vi av dess personal som hjälper oss att komma tillrätta. (Middag ingår)

 

(Mot en extra kostnad kan vi åka ut på en eftermiddagssafari.)

Dag 5. Safari i Pilanesberg nationalpark

Idag går vi upp riktigt tidigt (före gryningen) för att åka ut på en morgonsafari i den härliga naturen i en öppen safaribil. Vi återvänder i lagom tid för att avnjuta frukost och spenderar sedan förmiddagen på egen hand, t.ex. vid lodgens svalkande pool. På eftermiddagen åker vi på nytt ut på en spännande safari som pågår fram till tidig kväll, så att vi kanske även får chansen att se de nattliga djuren. (Frukost och middag ingår)

Dag 6. Pilanesberg – Johannesburg – Kapstaden

(Mot en extra kostnad kan vi åka ut på en morgonsafari.)

Efter frukost blir vi upphämtade av vår chaufför som ska ta oss till Johannesburgs flygplats för vidare resa till Kapstaden. Vi anländer till Kapstaden på eftermiddagen, där vi möts av en representant som tar oss till vårt hotell för incheckning. (Frukost ingår)

Dag 7. Kapstaden (heldagstur)

Idag ska vi besöka Taffelberget – Kapstadens otvivelaktigt mest berömda kännetecken. Med en höjd på över 1000 meter syns Taffelberget över hela Kapstaden och från toppen har man om vädret tillåter en spektakulär utsikt över Kapstaden, havet och det omkringliggande landskapet. En del dagar blåser fuktig luft in från havet och sveper in berget i tät dimma och för att komma till toppen behöver vi ha vädret på vår sida. Vi hoppas därför på bra väder och tar kabinbanan upp till toppen och njuter utsikten och det överraskande rika växt- och djurlivet som trivs på denna högplatå som faktiskt är hela tre km bred. Vi tar oss sedan vidare till Kapstadens Malaykvarter, en stadsdel namngiven efter sin befolkning som till största delen är malayer från svunna tiders kolonialmakters slavhandel i Asien. Vi kör förbi Castle of Good Hope, parlamentsbyggnaderna, The Company’s Garden, samt Sea Point och Camps Bay, där havsutsikten är magnifik. Ett besök görs även vid Victoria & Alfred, det livliga hamnområdet med gott om butiker och restauranger längs vattnet, samt på fängelseön Robben Island där Nelson Mandela under lång tid satt fängslad för sin frihetskamp. Vi återvänder sedan till hotellet. (Frukost ingår)

Dag 8. Heldagstur till Godahoppsudden (Seal Island, Boulders Beach, Kirstenbosch botaniska trädgård)

Efter frukost reser vi mot Godahoppsuddens naturreservat längs med en väg som erbjuder en svindlande utsikt. Därpå hoppar vi på en båt som ska ta oss till Seal Island och vi ska titta på havsfåglar och sälar på Duiker Island. Vid pingvinkolonin på Boulder’s Beach får vi möjligheten att kika på ytterligare djur; här ska vi titta på den utrotningshotade afrikanska pingvinen. Vår resa fortsätter sedan vidare till naturreservatet på Godahoppsudden där man, förutom vacker natur och hisnande utsikt, bland annat hittar världens mest kraftfulla fyr. Vi åker upp till toppen av udden i en bergbana och njuter lite senare av alla växter i Kirstenbosch botaniska trädgård, där vi kan promenera på en gångbana högt bland trädtopparna. Vi återvänder till hotellet och spenderar resten av dagen på egen hand. (Frukost ingår)

Dag 9. Heldagstur runt Cape Winelands (Stellenbosch, Franschhoek, Anura vingård med vinprovning & ostavsmakning)

Vi äter frukost på hotellet och beger oss sedan med vår guide ut på en hel dags utflykt i det rika sydafrikanska vinlandet. Första anhalt är staden Stellenbosch som är navet i landets mest berömda vinområde. Här finns hela 106 vinkällare som kan stoltsera med ”Stellenbosch Wine of Origin”. Själva staden är mycket vacker med Dorp Street och universitetet i stadens hjärta. Här blandas modernt studentliv med stadens kulturella och arkitektoniska arv. Vi lämnar så småningom Stellenbosch och fortsätter via Helshoogte Pass mot Franschhoek och besöker på vägen Boschendal vingård. De vackra vinodlingarna på bergssluttningarna i Franschhoek Valley grundades för mer än 300 år sedan av franska hugenotter och producerar idag några av världens verkligt goda viner. Franschhoek gör anspråk på att vara Sydafrikas vin- och mathuvudstad och har attraherat några av Sydafrikas bästa kockar. Inte mindre än åtta av Franschhoeks restauranger placerar sig på landets ”top 100” och vi får här själva möjligheten att avnjuta vår lunch på egen hand i en av stadens restauranger. Efter lunch kör vi till Anura vingård där vi avslutar dagens utflykt med vinprovning och ostavsmakning innan vi kör tillbaka till Kapstaden. Vi kommer tillbaka till vårt hotell under sen eftermiddag och tillbringar resten av dagen efter egna önskemål. (Frukost ingår)

Dag 10. Kapstaden – Skandinavien

Transfer till flygplatsen för flyg hem till Skandinavien. (Frukost ingår liksom måltid på flyget)

Det finns inga tillval för denna resa just nu.

Det finns inga hotell kopplade till denna resa just nu.

Det finns inga filmer kopplade hit just nu.

Begär offert