Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Safari i Pilanesberg

Från Johannesburg tar vi oss till den fantastiska nationalparken Pilanesberg för spännande safaridagar. Pilanesberg är ett naturskyddsområde som ligger i anslutning till en sedan länge slocknad vulkan med samma namn och vars utbrott har skapat en speciell miljö med olika typer av formationer. Här hittar vi the Big Five, över 350 fågelarter och allt från flodhästar till zebror.

 

Denna resa kan med fördel förlängas med dagar i Kapstaden.

Pris från: 14 900 SEK

Avresa: Varje vecka

Reseprogrammet i korthet

  • Dag 1. Skandinavien - Johannesburg
  • Dag 2. Johannesburg – Pilanesberg nationalpark
  • Dag 3. Safari i Pilanesberg nationalpark
  • Dag 4. Pilanesberg – Johannesburg – Skandinavien

Kontakta mig

Dag 1. Skandinavien - Johannesburg

Flyg från Skandinavien med ankomst till Johannesburg nästa morgon. (Måltid på flyget ingår)

Dag 2. Johannesburg – Pilanesberg nationalpark

Vi anländer till Johannesburg internationella flygplats där vi möts av vår representant och chaufför/guide. När vi har hämtat vårt bagage lämnar vi flygplatsen och beger oss till Pilanesberg nationalpark som ligger ca 3 timmar från Johannesburg. Pilanesberg är ett naturskyddsområde som ligger i anslutning till en sedan länge slocknad vulkan med samma namn och vars utbrott har skapat en speciell miljö med olika typer av formationer. I parken finns ett mycket rikt djurliv, i princip alla arter som lever i Sydafrika kan man finna här, däribland The Big Five samt ca 350 olika fågelarter. När vi anländer till vår lodge möts vi av dess personal som hjälper oss att komma tillrätta. (Middag på lodgen ingår)

(Mot en extra kostnad kan vi åka ut på en eftermiddagssafari.)

Dag 3. Safari i Pilanesberg nationalpark

Idag går vi upp riktigt tidigt (före gryningen) för att åka ut på en morgonsafari i den härliga naturen i en öppen safaribil. Vi återvänder i lagom tid för att avnjuta frukost och spenderar sedan förmiddagen på egen hand, t.ex. vid lodgens svalkande pool. På eftermiddagen åker vi på nytt ut på en spännande safari som pågår fram till tidig kväll, så att vi kanske även får chansen att se de nattliga djuren. (Frukost och middag ingår)

Dag 4. Pilanesberg – Johannesburg – Skandinavien

(Möjlighet till förmiddagssafari mot en tilläggskostnad.)

Vi äter frukost och därefter blir det transfer till flygplatsen i Johannesburg för flyg hem till Skandinavien. (Frukost samt måltid på flyget ingår)

Det finns inga tillval för denna resa just nu.

Det finns inga hotell kopplade till denna resa just nu.

Det finns inga filmer kopplade hit just nu.

Begär offert