Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Rundresa i Sydafrika med safari i Krugerparken, Garden Route och Kapstaden

Denna vår mest fullspäckade resa börjar i Johannesburg och Soweto innan vi kör längs den natursköna Panorama Route med målet inställt på Krugerparken och spännande safaridagar i det vilda Sydafrika. Vi fortsätter vår resa till Port Elizabeth och vidare längs den vackra kuststräckan Garden Route som slutligen tar oss till Kapstaden.

Denna resa kan med fördel förlängas med extra dagar för sol & bad.

Pris från: 20 300 SEK

Avresa: Varje vecka

Reseprogrammet i korthet

 • Dag 1. Skandinavien – Johannesburg
 • Dag 2. Johannesburg – Soweto (Hector Pieterson-museet, Mandela House, Soccer City) – Johannesburg (kort stadsrundtur)
 • Dag 3. Johannesburg - Panorama Route (Blyderivierspoorts, Blyde River Canyon, The Three Rondawels, Burke's Luck Potholes, God’s Window) – Krugerparken
 • Dag 4. Game Drive – Heldag med Safari i Krugerparken
 • Dag 5. Game Drive – Heldag med Safari i Krugerparken
 • Dag 6. Krugerparken – Johannesburg – Port Elizabeth
 • Dag 7. Port Elizabeth – Knysna (kryssningstur i lagunen)
 • Dag 8. Knysna - Oudtshoorn (Cango Caves, Ostrich Ranch)
 • Dag 9. Oudtshoorn – Kapstaden
 • Dag 10. Kapstaden (Stadsrundtur med Taffelberget, Malayakvarteren, Castle of Good Hope, Parlamentsbyggnaderna, Sea Point & Camp’s Bay, hamnområdet Victoria & Alfred)
 • Dag 11. Heldagstur runt Cape Winelands (Stellenbosch, Franschhoek, Anura vingård med vinprovning & ostavsmakning)
 • Dag 12. Kapstaden – Skandinavien

Kontakta mig

Dag 1. Skandinavien – Johannesburg

Flyg från Skandinavien med ankomst till Johannesburg nästa morgon. (Måltid på flyget ingår)

Dag 2. Johannesburg – Soweto (Hector Pieterson Museet, Mandela House, Soccer City) – Johannesburg (kort stadsrundtur)

Vi anländer till Johannesburg internationella flygplats där vi möts av vår representant och chaufför/guide. När vi har hämtat vårt bagage lämnar vi flygplatsen och beger vi oss till Soweto för en guidad tur. Soweto, en vidsträckt storstad med mer än 3,5 miljoner invånare i utkanten av Johannesburg, är en multikulturell smältdegel av Sydafrika av idag. Vi kikar in i det förflutna genom stadens myllrande kåkstäder och Frihetstorget som vittnar om den långa kampen för frihet. Här finns den enda gatan i världen som haft äran att husera två mottagare av Nobels fredspris. I Soweto kommer vi även att besöka Hector Pieterson-museet där vi får följa orsakerna till det upplopp som ledde till den 12-åriga pojkens tragiska död. Vi besöker Mandela House och njuter av ett besök i hans fascinerande lilla museum. Nelson Mandelas nationella museum, vanligen omnämnt som Mandela House, är ett hus på Vilakazi Street i Soweto där den tidigare Sydafrikanska presidenten Nelson Mandela bodde från 1946 till 1962. Huset ligger endast en liten bit från Tutu House, den pensionerade ärkebiskopen Desmond Tutus hem. Mandela gav sitt hus till the Soweto Heritage Trust (som han också grundade) den 1:a september 1997 för att det skulle kunna användas som museum. 1999 förklarades det vara ett nationellt kulturarv. Slutligen kommer vi att få passera den största idrottsarenan i Afrika, Soccer City, som stod värd för 2010 års final i fotbolls-VM. Stadion kallas numera för ”Kalebassen” för att den påminner om den afrikanska grytan med samma namn. Vi kommer så småningom till Johannesburg och gör en snabb stadsrundtur som inkluderar området Constitution Hill. Constitution Hill har fått sitt namn efter the South African Constitutional Court – den högsta rättsinstansen i Sydafrika som dömer i konstitutionella mål. Constitution Hill är också platsen där Old Fort Prison Complex finns, en ökänd plats i Johannesburg där tusentals vanliga människor brutalt straffades innan demokrati infördes i landet. Vi körs sedan till vårt hotell i Johannesburg där vi checkar in och har sedan resten av dagen på egen hand. Övernattning på hotell i Johannesburg.

Dag 3. Johannesburg - Panorama Route (Blyderivierspoorts, Blyde River Canyon, The Three Rondawels, Burke's Luck Potholes, God’s Window) – Krugerparken

Efter frukost på hotellet checkar vi ut och resan fortsätter mot Krugerparken. På vägen upptäcker vi området runt den vackra Panorama Route. Vi passerar Blyderivierspoorts naturreservat som sträcker sig från Graskop till Swadini i norr och till den magnifika Blyde River Canyon som är ett av naturens underverk i Afrika. De omgivande klipporna domineras av tre cirkulära formationer som kallas de tre systrarna eller The Three Rondawels. Vi tar också chansen och ser det som kallas Burke’s Luck Potholes, detta är djupa cylindriska håligheter som formats av floderosion och annan flodaktivitet. God’s Window erbjuder en utsikt som är fullständigt makalös och förutsatt att vädret är på vår sida är detta en upplevelse man länge bär med sig. Vi stannar till under vägen så vi har möjlighet att äta lunch. Slutligen kommer vi till lodgen Protea Hotel Kruger Gate som ligger endast 100 m från nationalparken, här checkar vi in, äter middag och övernattar. Lodgen erbjuder en perfekt utgångspunkt för att uppleva de vilda djuren i Krugerparken. (Frukost och middag ingår)

Dag 4. Game Drive – Heldag med Safari i Krugerparken

Idag går vi upp riktigt tidigt (före gryningen) för att göra en hel dags safari i Krugerparken. Vi åker i luftkonditionerade bilar med ranger/guide och vi får med oss ett frukostpaket som vi äter i parken. Krugerparken bildades 1898 av den dåvarande presidenten Paul Kruger för att skydda djuren från den hänsynslösa jakten som pågick under 1800-talet. I Kruger National Park finns en enorm artrikedom med 146 olika sorts däggdjur, bland annat 11 000 elefanter, 2 000 lejon, 1 000 leoparder och stora hjordar med bufflar, zebror och antiloper. Dessutom är parken hemvist för 520 fågelarter, 120 olika slags kräldjur och en flora på knappt 2 000 växtarter. Om man önskar kan viltsafarin ske i en öppen safaribil med fyrhjulsdrift mot en extra kostnad. Både plats i bil eller helt privat bil går att ordna, prisuppgift för detta ges separat på begäran. Under dagen pausar vi i ett resthouse i Krugerparken där det finns möjlighet att äta lunch varefter vi fortsätter vår spännande safari. Krugerparken stänger vid solnedgången och under slutet av eftermiddagen återvänder vi därför till lodgen där vi äter middag och övernattar. (Frukost och middag ingår)

Dag 5. Game Drive – Heldag med Safari i Krugerparken

Även idag blir vi väckta tidigt på morgonen (före gryningen) för att göra en hel dags safari i Krugerparken. Vi åker i luftkonditionerade bilar med ranger/guide och vi får med oss ett frukostpaket som vi äter i parken. Under dagen pausar vi i ett resthouse i Krugerparken där det finns möjlighet att äta lunch innan vi fortsätter safarin och njuter den fantastiska naturen. Efter en lång och spännande dag i parken återvänder vi under eftermiddagen till lodgen där vi äter middag och övernattar. (Frukost och middag ingår)

Dag 6. Krugerparken – Johannesburg – Port Elizabeth

Efter frukost checkar vi ut för att bege oss till Johannesburg flygplats för avresa till Port Elizabeth. Vi kommer fram till Port Elizabeth på kvällen och möts av vår lokala representant som tar oss till hotellet. Övernattning på hotell i Port Elizabeth. (Frukost ingår)

Dag 7. Port Elizabeth – Knysna (kryssningstur i lagunen)

Vi njuter frukost på hotellet innan det är dags att checka ut och påbörja vår färd längs kusten. Vår guide skall under de kommande dagarna ta oss på en resa till det vackra område som kallas Garden Route. Först kör vi till pittoreska staden Knysna – ”Människornas, skönhetens och mysteriernas plats”. Denna charmiga stad är full av legender och är känd för sin spännande konst och hantverk men är även ett populärt resmål för vattensportentusiaster och naturälskare. Staden är byggd på stranden av Knysnalagunen, ett område som skyddas av South African National Parks och hem för mer än 200 olika fiskarter – bland annat den sällsynta Knysna-sjöhästen. Om vädret tillåter följer vi med på en kryssning i lagunen ut till Knysna Heads. Vi seglar med kryssningsbåten John Benn som är en dubbeldäckad restaurangbåt namngiven efter en legendarisk pilot från en nu svunnen tid. Vi har sedan resten av dagen på egen hand för att utforska en del av allt det spännande som staden har att erbjuda. Övernattning på hotell i Knysna. (Frukost ingår)

 

Dag 8. Knysna - Oudtshoorn (Cango Caves, Ostrich Ranch)

Efter frukost på hotellet blir vi hämtade av vår guide för dagens spännande upplevelser. Vi beger oss västerut längs kusten mot Oudtshoorn och börjar med att besöka Cango Caves som är en av världens största naturliga grottor, skulpterad av naturen genom tiderna och full av fascinerande kalkstensformationer i en mängd olika former. Resan fortsätter sedan till Ostrich Ranch där vi får stå öga mot öga mot världens största fågel – strutsen. Oudtshoorn är världens absoluta strutshuvudstad, ingen annanstans i världen finns lika många strutsar och ingen annanstans produceras strutsfjädrar av lika hög kvalitet. Vi får följa med på en guidad tur på strutsranchen innan vi slutligen kör till vårt hotell där vi checkar in och sedan har resten av dagen på egen hand. (Frukost ingår)

Dag 9. Oudtshoorn – Kapstaden

Vi fortsätter vår färd längs kusten och kommer så småningom till Kapstaden. Vi checkar här in på vårt hotell och har sedan resten av dagen på egen hand. (Frukost ingår)

Dag 10. Kapstaden (Stadsrundtur med Taffelberget, Malayakvarteren, Castle of Good Hope, Parlamentsbyggnaderna, Sea Point & Camp’s Bay, hamnområdet Victoria & Alfred)

Efter att vi avnjutit frukost på hotellet hämtas vi av vår guide/chaufför som skall ta oss på en stadsrundtur i Kapstaden under förmiddagen. Vi börjar denna rundtur med stadens otvivelaktigt mest berömda kännetecken – Taffelberget. Med en höjd på över 1000 meter syns Taffelberget över hela Kapstaden och från toppen har man om vädret tillåter en spektakulär utsikt över Kapstaden, havet och det omkringliggande landskapet. En del dagar blåser fuktig luft in från havet och sveper in berget i tät dimma och för att komma till toppen behöver vi ha vädret på vår sida. Vi hoppas därför på bra väder och tar kabinbanan upp till toppen och njuter utsikten och det överraskande rika växt- och djurlivet som trivs på denna högplatå som faktiskt är hela tre km bred. När vi så småningom återvänt till bergets fot beger vi oss till Kapstadens Malaykvarter, en stadsdel namngiven efter sin befolkning som till största delen är malayer från svunna tiders kolonialmakters slavhandel i Asien. Vi kör sedan förbi Castle of Good Hope, parlamentsbyggnaderna och The Company’s Garden och kommer så småningom till Sea Point och Camp’s Bay där vi har en magnifik havsutsikt. Slutligen besöker vi det livliga hamnområdet Victoria & Alfred där det finns gott om butiker och restauranger längs vattnet. Vi har sedan resten av dagen på egen hand och man kan förslagsvis passa på att ytterligare utforska vad Victoria & Alfred har att erbjuda eller, om man är intresserad, så finns det nu tid att på egen hand besöka fängelseön Robben Island där Nelson Mandela under lång tid satt fängslad för sin frihetskamp. (Frukost ingår)

Dag 11. Heldagstur runt Cape Winelands (Stellenbosch, Franschhoek, Anura vingård med vinprovning & ostavsmakning)

Vi äter frukost på hotellet och beger oss sedan med vår guide ut på en hel dags utflykt i det rika sydafrikanska vinlandet. Första anhalt är staden Stellenbosch som är navet i landets mest berömda vinområde. Här finns hela 106 vinkällare som kan stoltsera med ”Stellenbosch Wine of Origin”. Själva staden är mycket vacker med Dorp Street och universitetet i stadens hjärta. Här blandas modernt studentliv med stadens kulturella och arkitektoniska arv. Vi lämnar så småningom Stellenbosch och fortsätter via Helshoogte Pass mot Franschhoek och besöker på vägen Boschendal vingård. De vackra vinodlingarna på bergssluttningarna i Franschhoek Valley grundades för mer än 300 år sedan av franska hugenotter och producerar idag några av världens verkligt goda viner. Franschhoek gör anspråk på att vara Sydafrikas vin- och mathuvudstad och har attraherat några av Sydafrikas bästa kockar. Inte mindre än åtta av Franschhoeks restauranger placerar sig på landets ”top 100” och vi får här själva möjligheten att njuta vår lunch på egen hand i en av stadens restauranger. Efter lunch kör vi till Anura vingård där vi avslutar dagens utflykt med vinprovning och ostavsmakning innan vi kör tillbaka till Kapstaden. Vi kommer tillbaka till vårt hotell under sen eftermiddag och tillbringar resten av dagen efter egna önskemål. (Frukost ingår)

ingår)

Dag 12. Kapstaden – Skandinavien

Transfer till flygplatsen för flyg hem till Skandinavien. (Frukost ingår)

Det finns inga tillval för denna resa just nu.

Hilton Sandton Johannesburg

Beläget mellan anlagda trädgårdar och förortens lugn ligger det prisbelönta Hilton Sandton hotellet precis norr om Johannesburg i stadens affärsdistrikt. Lättillgängligt för Er ligger Johannesburgs börsmarknad, globala banker och Sandton Convention Centre.

Protea Hotel Kruger Gate

På det här förstklassiga hotellet i jaktstugestil vid Sabieflodens strand erbjuds Ni en prisvärd och  lyxig tillflyktsort där bushen blir ditt semesterparadis.

Från första stund kommer Ni att märka att er vistelse på Protea Hotel Kruger Gate kommer att ge er en ny och annorlunda erfarenhet. Njut av intrycket av att vara i ett trädhus, förstärkt av den upphöjda verandan och gångvägen till ditt luftkonditionerade rum som ger Er en utsikt ner över de höga, Sydafrikanska träden och som placerar dig i ögonhöjd med ett rikt utbud av de fåglar som finns i området. Upplev oförglömlig miljö och bekvämlighet i hjärtat av den afrikanska bushen.

Cape Milner Kapstaden

Det är ett kvalitetsmärke i hjärtat av Kapstaden, en vistelse förfinad av Taffelbergets majestätiska uppenbarelse bakom hotellet.

I en medveten mix där det bästa av samtidens boutique hotell blandas med den gamla världens charm är Cape Milner modernt, boutique-stilboende i avskildhet men ändå bekvämt placerat.  Färgfyllda geometriska formationer, afrikanska hantverk och silverkantade tak skapade med en elegant boutique fristad för affärs- och nöjesresenärer.

Njut av symmetrisk Art Deco, utsmyckningsdetaljer från Kapstadens viktorianska arv med stänk av urban afrikansk design och levande krickor och senapsfärgade brytningar mot den samtida, neutrala finishen.

Från det förstklassiga konferensutrymmena och de plyschiga rummen till de avkopplande pooldäcket och den trendiga nya glassalongen, The Cape Milner är Kapstadens mötesplats, stället att vara på, med personligt engagerad och uppmärksam personal som försäkrar en vinnande upplevelse.

Boardwalk Hotel Eastern Cape

The Boardwalk är det mest spännande fritidsattraktionen på the Eastern Cape, med 24-timmars underhållning och överlägsna konferenslokaler. Det nya 5-stjärniga Boardwalk Hotel, Convention Centre och Spa fångar på ett charmigt vis elegansen och detaljerna i den viktorianska arkitekturen samtidigt som den införlivar alla moderna bekvämligheter.  Resultatet är en uppfriskande mix av förfining och urbant anslag med den azurblå Indiska oceanen som bakgrund. Hotellet kan skryta med 140 rum med utsikt över oceanen och en vanlig rumsstorlek om 39 kvadratmeter, hotellets unika variation av rum tillfredställer alla önskemål och erbjuder moderna bekvämligheter så som plasmatv, lyxiga sängar, minbar och bijou balkonger.

Knysna Log Inn Hotell

Knysna ligger på stränderna till Knysnas vackra flodmynning omgiven av ett naturligt paradis med skogar, Oueteniqua-bergen och en kuperad kust¬linje. Besökare erbjuds en unik semester¬upp¬levelse i den lekplats som naturen skapat av stränder, sjöar, berg och floder. 

» Läs mer

För den äventyrslystne finns hela året evenemang som cykling, bergsklättring (abseiling), maraton och vandring. Om man istället föredrar något lugnare är Knysnas rena skönhet och lugn idealiskt för svala skogspromenader, golf, avkopplande och natursköna båtturer och utsökta måltider. För de som är unga i sinnet är Knysna en plats för festivaler, nostalgi och färgstarka människor. Ett besök i naturreservatet i National Lake-området på Western Head är en klar favorit hos både lokala och internationella besökare. 

Knysna är synonymt med ostron. Ingen resa är fullständig utan att ha smakat dessa läckra produkter från havet – tillsammans med lokalt bryggt öl eller den traditionella champagnen. Oavsett du är en backpacker, en familj, om du är på bröllopsresa eller om du är på affärsresa och på jakt efter en tillflyktsort, så erbjuder Knysna ett stort urval av boende och restauranger. 

Att vi har röstats fram som Sydafrikas favoritstad två gånger i rad visar att vår stad är unik. 

Knysna – en plats för människor, skönhet och mystik. 

Turnberry Boutique Hotel Oudtshoorn

Det 4-stjärniga Turnberry Boutique Hotel ligger i centrum av det pittoreska Klein Karoo town i Oudtshoorn. Ett varmt välkomnande väntar våra besökare till denna lilla bit av Skottland placerat i hjärtat av Klein Karoo. Slappna av i bekvämligheten i ett av våra 22 välutrustade, luftkonditionerade rum (som alla har satellit-tv, kassaskåp, telefon, kaffemöjligheter och en minibar), alla med badrum en-suite, mysiga dubbelsängar bäddade med fräscht vita sängkläder. Alla rum har också trådlöst internet.

The Kelway Hotel Port Elizabeth

The Kelway Hotel i Port Elizabeth är perfekt beläget för både affärs- och nöjesresenärer som söker centralt boende i Port Elizabet.

Hotellet finns några minuter från flygplatsen och inom gångavstånd till populära turistattraktioner samt badstranden i Port Elizabeth.

Faciliteter & bekvämligheter

 • Utomhuspool
 • Hiss
 • Gym & Massage
 • Tennisbanor
 • Barnpassning
 • Restaurang & Café
 • Bar/Pub
 • Room service
 • Rökområde
 • Tvättservice
 • Butiker
 • Konferensavdelning
 • Handikappanpassning
 • Wi-Fi i samtliga rum
 • Wi-Fi i allmänna utrymmen
 • Pool med bar
 • Spa & Massage
 • Tennisbanor
 • Familjerum
 • Barnpassning
 • Restaurang & Café
 • Bar/Pub
 • Room service
 • Rökområde
 • Grillplats
 • Tvättservice/kemtvätt
 • Butiker
 • Konferensavdelning
 • Handikappanpassning
 • Wi-Fi i allmänna utrymmen
 • Wi-Fi i samtliga rum
 • Pool med bar
 • Hiss
 • Barnpassning
 • Restaurang & Café
 • Bar/Pub
 • Tvättservice
 • Handikappanpassning
 • Konferensavdelning
 • Gym & Spa
 • Utomhuspool
 • Pool med bar
 • Bastu & Ångbastu
 • Jacuzzi - Spa
 • Gym & Massage
 • Familjerum
 • Barnpassning
 • Restaurang & Café
 • Bar/Pub
 • Room service
 • Rökområde
 • Tvättservice
 • Butiker
 • Konferensavdelning
 • Handikappanpassning
 • Barnklubb
 • Wi-Fi i samtliga rum
 • Wi-Fi i allmänna utrymmen
 • Bastu & Ångbastu
 • Badtunna & Massage
 • Pool utomhus
 • Familjerum
 • Barnpassning
 • Café & Bar
 • Tvättservice
 • Room service
 • Konferensavdelning
 • Rökområde
 • Wi-Fi i samtliga rum
 • Wi-Fi i allmänna utrymmen
 • Barnpassning
 • Familjerum
 • Restaurang & Café
 • Tvättservice
 • Konferensavdelning
 • Wi-Fi i samtliga rum
 • Wi-Fi i allmänna utrymmen
 • Utomhuspool
 • Barnpassning
 • Familjerum
 • Restaurang & Bar
 • Tvättservice
 • Rökområde
 • Room service
 • Konferensavdelning
 • Utomhuspool
 • Wi-Fi i samtliga rum
 • Wi-Fi i allmänna utrymmen

Det finns inga filmer kopplade hit just nu.

 • Resan arrangeras individuellt utifrån ert önskade avresedatum.
 • Nedanstående priser gäller per person i delat dubbelrum vid bokning i god tid.
 • Resan kan med fördel förlängas med extra dagar för till exempel sol & bad.
 • Kontakta oss för detaljerad offert med flyginformation.
Priser per person i SEK
10 januari - 10 april
Antal deltagare3* Hotell/Lodge4* Hotell/Lodge5* Hotell/Lodge
1 person50 900:-53 500:-NA
2-3 personer31 900:-33 900:-NA
4-5 personer23 900:-25 700:-NA
6-7 personer21 500:-22 900:-NA
Barn under 12 år12 300:-14 500:-NA
Enkelrumstilläg2 900:-3 300:-NA
11 april - 10 maj
Antal deltagare3* Hotell/Lodge4* Hotell/Lodge5* Hotell/Lodge
1 person48 900:-52 500:-NA
2-3 personer30 900:-32 900:-NA
4-5 personer23 300:-24 900:-NA
6-7 personer20 700:-22 300:-NA
Barn under 12 år12 300:-13 900:-NA
Enkelrumstilläg2 500:-2 990:-NA
11 maj - 31 augusti
Antal deltagare3* Hotell/Lodge4* Hotell/Lodge5* Hotell/Lodge
1 person47 300:-49 900:-NA
2-3 personer29 900:-32 300:-NA
4-5 personer22 900:-24 500:-NA
6-7 personer20 300:-21 900:-NA
Barn under 12 år12 300:-13 900:-NA
Enkelrumstilläg2 500:-2 990:-NA
1-30 september
Antal deltagare3* Hotell/Lodge4* Hotell/Lodge5* Hotell/Lodge
1 person49 700:-52 500:-NA
2-3 personer31 400:-32 900:-NA
4-5 personer23 700:-24 900:-NA
6-7 personer20 900:-22 300:-NA
Barn under 12 år12 300:-13 900:-NA
Enkelrumstilläg2 700:-2 990:-NA
1 oktober - 30 november
Antal deltagare3* Hotell/Lodge4* Hotell/Lodge5* Hotell/Lodge
1 person51 900:-54 700:-NA
2-3 personer32 700:-34 700:-NA
4-5 personer24 700:-26 400:-NA
6-7 personer21 900:-23 600:-NA
Barn under 12 år12 500:-14 900:-NA
Enkelrumstilläg2 990:-3 390:-NA
1 december - 9 januari
Antal deltagare3* Hotell/Lodge4* Hotell/Lodge5* Hotell/Lodge
1 personPå förfråganPå förfråganPå förfrågan
2-3 personerPå förfråganPå förfråganPå förfrågan
4-5 personerPå förfråganPå förfråganPå förfrågan
6-7 personerPå förfråganPå förfråganPå förfrågan
Barn under 12 årPå förfråganPå förfråganPå förfrågan
EnkelrumstillägPå förfråganPå förfråganPå förfrågan
Begär offert