Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Resa till Kapstaden med safari i Krugerparken

Resan börjar i Krugerparken med oförglömliga safariupplevelser och boende inne i parken. Därefter reser vi till vackra och mångsidiga Kapstaden där vi besöker bland annat Godahoppsudden, Taffelberget och de fantastiska vingårdarna med vin och chokladprovning.

Denna resa kan med fördel förlängas med extra dagar för sol & bad.

Pris från: 21 900 SEK

Avresa: Varje vecka

Reseprogrammet i korthet

  • Dag 1. Skandinavien – Krugerparken
  • Dag 2. Krugerparken – Game Drive
  • Dag 3. Krugerparken – Game Drive
  • Dag 4. Krugerparken - Kapstaden
  • Dag 5. Kapstaden (Stadsrundtur med Taffelberget, Malayakvarteren, Castle of Good Hope, Parlamentsbyggnaderna, Sea Point & Camp’s Bay, Kirstenbosch botaniska trädgård, hamnområdet Victoria & Alfred)
  • Dag 6. Heldagstur med Godahoppsudden (Hout Bay, Seal Island, Duiker Island, Chapman’s Peak, Boulders Beach)
  • Dag 7. Heldagstur runt Cape Winelands (Stellenbosch, Waterford vingård med vin och chokladprovning, Franschhoek, Babylonstoren vingård och fruktträdgård)
  • Dag 8. Kapstaden på egen hand
  • Dag 9. Kapstaden - Skandinavien

Kontakta mig

Dag 1. Skandinavien – Krugerparken

Flyg från Skandinavien via Johannesburg till Skukuza flygplats inne i Krugerparken med ankomst nästa morgon. (Måltid på flyget ingår)

Dag 2. Krugerparken – Game Drive

Vi anländer till Skukuza flygplats där vi möts av vår chaufför/viltguide och får transfer till vår safarilodge. Om tiden tillåter äter vi lunch på lodgen innan det är dags att bege oss på eftermiddagssafari. Krugerparken bildades 1898 av den dåvarande presidenten Paul Kruger för att skydda djuren från den hänsynslösa jakten som pågick under 1800-talet. I Kruger National Park finns en enorm artrikedom med 146 olika sorts däggdjur, bland annat 11 000 elefanter, 2 000 lejon, 1 000 leoparder och stora hjordar med bufflar, zebror och antiloper. Dessutom är parken hemvist för 520 fågelarter, 120 olika slags kräldjur och en flora på knappt 2 000 växtarter. Om man önskar kan viltsafarin ske i en öppen safaribil med fyrhjulsdrift mot en extra kostnad. Både plats i bil eller helt privat bil går att ordna, prisuppgift för detta ges separat på begäran. (Lunch och middag ingår)

Dag 3. Krugerparken – Game Drive

Idag blir vi väckta tidigt på morgonen (före gryningen) för att göra vår morgonsafari i Krugerparken. Vi åker sedan tillbaka till lodgen och äter frukost och har förmiddagen att spendera på egen hand innan det är dags för lunch. På eftermiddagen åker vi ut på safari igen som fortsätter in på kvällen för att vi ska få chansen att se de djur som helst kommer fram i skymningen. Efter en lång och spännande dag i parken återvänder vi under eftermiddagen till lodgen där vi äter middag och övernattar. (Frukost, lunch och middag ingår)

Dag 4. Krugerparken - Kapstaden

Vi gör en tidig morgonsafari innan frukost och när vi njutit av vår sista game drive i Kruger är det dags att åka tillbaka mot Skukuza flygplats för vidare flyg mot Kapstaden där vi får transfer till vårt hotell för att checka in och sedan har vi eftermiddagen och kvällen att spendera på egen hand. (Frukost ingår)

Dag 5. Kapstaden (Stadsrundtur med Taffelberget, Malayakvarteren, Castle of Good Hope, Parlamentsbyggnaderna, Sea Point & Camp’s Bay, Kirstenbosch botaniska trädgård, hamnområdet Victoria & Alfred)

Efter att vi avnjutit frukost på hotellet hämtas vi av vår guide/chaufför som skall ta oss på en stadsrundtur i Kapstaden under förmiddagen. Vi börjar denna rundtur med stadens otvivelaktigt mest berömda kännetecken – Taffelberget. Med en höjd på över 1000 meter syns Taffelberget över hela Kapstaden och från toppen har man om vädret tillåter en spektakulär utsikt över Kapstaden, havet och det omkringliggande landskapet. En del dagar blåser fuktig luft in från havet och sveper in berget i tät dimma och för att komma till toppen behöver vi ha vädret på vår sida. Vi hoppas därför på bra väder och tar kabinbanan upp till toppen och njuter utsikten och det överraskande rika växt- och djurlivet som trivs på denna högplatå som faktiskt är hela tre km bred. När vi så småningom återvänt till bergets fot beger vi oss till Kapstadens Malaykvarter, en stadsdel namngiven efter sin befolkning som till största delen är malayer från svunna tiders kolonialmakters slavhandel i Asien. Vi kör sedan förbi Castle of Good Hope, parlamentsbyggnaderna och The Company’s Garden och kommer så småningom till Sea Point och Camp’s Bay där vi har en magnifik havsutsikt. Vi tar också en tur genom Kirstenbosch botaniska trädgård, som är kanske en av världens allra vackraste. Här kan vi promenera på en gångbro högt uppe bland trädkronorna och verkligen njuta av det den fantastiska trädgården. Slutligen besöker vi det livliga hamnområdet Victoria & Alfred där det finns gott om butiker och restauranger längs vattnet. Vi har sedan resten av dagen på egen hand och man kan förslagsvis passa på att ytterligare utforska vad Victoria & Alfred har att erbjuda eller, om man är intresserad, så finns det nu tid att på egen hand besöka fängelseön Robben Island där Nelson Mandela under lång tid satt fängslad för sin frihetskamp. (Frukost ingår)

Dag 6. Heldagstur med Godahoppsudden (Hout Bay, Seal Island, Duiker Island, Chapman’s Peak, Boulders Beach)

Efter frukost blir vi upphämtade av vår guide som ska ta oss på en heldagstur runt Kaphalvön där vi verkligen kan njuta av Kapstadens slående skönhet och natur. Vi åker via Hout Bay, till Godahoppsuddens naturreservat där vi gör en liten tur till Seal Island och Duiker Island, för att titta på alla sälar och sjöfåglar som samlats där. Om vädret tillåter kör vi också längs Chapman’s Peak, en väg som ringlar sig längs bergskanten och anses vara en av de vackraste kustvägarna i världen. Vi besöker också pingvinkolonin på Boulders Beach, innan vi avslutar med att åka kabinbanan upp till toppen där vi slås av en fantastiskt utsikt. Vi åker sedan tillbaka till hotellet och spenderar det som återstår av dagen på egen hand. (Frukost ingår)

Dag 7. Heldagstur runt Cape Winelands (Stellenbosch, Waterford vingård med vin och chokladprovning, Franschhoek, Babylonstoren vingård och fruktträdgård)

Vi äter frukost på hotellet och beger oss sedan med vår guide ut på en hel dags utflykt i det rika sydafrikanska vinlandet. Första anhalt är staden Stellenbosch som är navet i landets mest berömda vinområde. Här finns hela 106 vinkällare som kan stoltsera med ”Stellenbosch Wine of Origin”. Själva staden är mycket vacker med Dorp Street och universitetet i stadens hjärta. Här blandas modernt studentliv med stadens kulturella och arkitektoniska arv. Här besöker vi vingården Waterford för vin och chokladprovning. Vi lämnar så småningom Stellenbosch och fortsätter via Helshoogte Pass mot Franschhoek. De vackra vinodlingarna på bergssluttningarna i Franschhoek Valley grundades för mer än 300 år sedan av franska hugenotter och producerar idag några av världens verkligt goda viner. Franschhoek gör anspråk på att vara Sydafrikas vin- och mathuvudstad och har attraherat några av Sydafrikas bästa kockar. Inte mindre än åtta av Franschhoeks restauranger placerar sig på landets ”top 100” och vi får här själva möjligheten att njuta vår lunch på egen hand i en av stadens restauranger. Om tiden tillåter besöker vi sedan Babylonstoren vingård för ännu en vinprovning och kan njuta av att promenera runt i den fantastiska trädgården med både vin och fruktodlingar, medicinska och ätbara växter och hela 48 pergolas med klätterrosor. Här får vi chansen att plocka vår egen sallad, hjälpa till att plocka druvorna, simma i dammen eller varför inte prova de lokala vinerna. Vi kommer tillbaka till vårt hotell under sen eftermiddag och tillbringar resten av dagen efter egna önskemål. (Frukost ingår)

Dag 8. Kapstaden på egen hand

Dagen spenderas på egen hand. (Frukost ingår)

Dag 9. Kapstaden - Skandinavien

Transfer till flygplatsen för flyg hem till Skandinavien. (Frukost ingår liksom måltid på flyget)

Det finns inga tillval för denna resa just nu.

Det finns inga hotell kopplade till denna resa just nu.

Det finns inga filmer kopplade hit just nu.

Begär offert