Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Resa till Kapstaden med lyxsafari i Karangwe naturreservat

På denna spännande resa till Kapstaden besöker vi vingårdar och njuter av Godahoppsuddens magiska omgivningar. I ett privat naturreservat åker vi på lyxsafari med boende på fantastisk lodge och får chansen att se The Big Five.

Pris från: 27 500 SEK

Avresa: Varje vecka

Reseprogrammet i korthet

  • Dag 1. Skandinavien – Kapstaden
  • Dag 2. Ankomst Kapstaden
  • Dag 3. Kapstaden – (Stadsrundtur med bl.a. Taffelberget, Malayakvarteren, Sea Point & Camp’s Bay, Kirstenboschs trädgårdar och en walking tour i Nelson Mandelas fotspår)
  • Dag 4. Kapstaden (Heldagstur till Godahoppsudden med Hout Bay, Seal Island, Chapman’s Peak, Kapudden, Boulders Beach and Simon’s Town)
  • Dag 5. Heldagstur runt Cape Winelands (Franschhoek, Stellenbosch, vinprovning & chokladavsmakning)
  • Dag 6. Kapstaden – Hoedspruit – Karongwe Game Reserve (Safari)
  • Dag 7. Karongwe Game Reserve (Safari)
  • Dag 8. Karongwe Game Reserve (Safari)
  • Dag 9. Karongwe Game Reserve – Hoedspruit – Johannesburg – Skandinavien

Kontakta mig

Dag 1. Skandinavien – Kapstaden

Flyg från Skandinavien med ankomst till Kapstaden nästa morgon. (Måltid på flyget ingår)

Dag 2. Ankomst Kapstaden

Vi anländer till Kapstadens internationella flygplats där vi möts av vår representant och chaufför/guide. När vi har hämtat vårt bagage lämnar vi flygplatsen och beger vi oss till vårt hotell där vi checkar in och har sedan resten av dagen på egen hand.

Dag 3. Kapstaden – (Stadsrundtur med bl.a. Taffelberget, Malayakvarteren, Sea Point & Camp’s Bay, Kirstenboschs trädgårdar och en walking tour i Nelson Mandelas fotspår)

Efter att vi avnjutit frukost på hotellet hämtas vi av vår guide/chaufför som skall ta oss på en stadsrundtur i Kapstaden under förmiddagen. Vi börjar denna rundtur med stadens otvivelaktigt mest berömda kännetecken – Taffelberget. Med en höjd på över 1000 meter syns Taffelberget över hela Kapstaden och från toppen har man om vädret tillåter en spektakulär utsikt över Kapstaden, havet och det omkringliggande landskapet. En del dagar blåser fuktig luft in från havet och sveper in berget i tät dimma och för att komma till toppen behöver vi ha vädret på vår sida. Vi hoppas därför på bra väder och tar kabinbanan upp till toppen och njuter utsikten och det överraskande rika växt- och djurlivet som trivs på denna högplatå som faktiskt är hela tre km bred. När vi så småningom återvänt till bergets fot beger vi oss till Kapstadens Malaykvarter, en stadsdel namngiven efter sin befolkning som till största delen är malayer från svunna tiders kolonialmakters slavhandel i Asien. Vi kör sedan förbi Castle of Good Hope, parlamentsbyggnaderna och The Company’s Garden och kommer så småningom till Sea Point och Camp’s Bay där vi har en magnifik havsutsikt.

Vi gör sedan en guidad walking tour (om vädret tillåter) runt Kapstaden med fokus på Nelson Mandela och hans koppling till staden som spelat en stor roll i hans inspirerande resa från fånge till president. Turen är ca två och en halv timme lång och vi täcker runt 2 km av det historiska och kulturella hjärtat av Kapstaden. Några höjdpunkter under denna tur är Mandela Rhodes Building, Greenmarket Square, parlamentet och stadshuset. Om tiden tillåter så avslutar vi sedan dagen med att besöka Kirstenbosch botaniska trädgård där vi kan promenera på en gångbana högt uppe bland trätopparna. Vi återvänder sedan till hotellet och har resten av dagen att spendera på egen hand. (Frukost ingår)

Dag 4. Kapstaden (Heldagstur till Godahoppsudden med Hout Bay, Seal Island, Chapman’s Peak, Kapudden, Boulders Beach and Simon’s Town)

Efter frukost möter vi vår chaufförguide och kör längs den natursköna kustvägen vid Atlanten där vi kan njuta av den slående utsikten. På vägen till Godahoppsuddens naturreservat kör vi förbi den pittoreska fiskebyn Hout Bay och gör sedan en båtutflykt till Seal Island och Duiker Island (om vädret tillåter) där tusentals sydafrikanska pälssälar samlas under sommaren och om vi har tur får vi även se den sällsynta Kapskarven. Vår resa fortsätter sedan vidare via Chapman’s Peak, en av världens vackraste vägar, till naturreservatet på Godahoppsudden där man, förutom vacker natur och hisnande utsikt, bland annat hittar världens mest kraftfulla fyr. Vi tar oss längs ut till Kapudden och åker upp till toppen i en bergbana för att riktigt kunna njuta av vyerna. På Boulders Beach i Simon’s Town besöker vi pingvinkolonin för att se de sydafrikanska pingvinerna på nära håll. Återstoden av dagen spenderas på egen hand. (Frukost ingår)

Dag 5. Heldagstur runt Cape Winelands (Franschhoek, Stellenbosch, vinprovning & chokladavsmakning)

Efter frukost på hotellet så kör vi mot byn Franschhoek som ligger vackert inbäddad mellan bergen, här produceras några av världens mest fantastiska viner, från spektakulära vingårdar som täcker bergssluttningarna. Även matkulturen är i toppklass – i den utsträckning att åtta av Franschhoeks restauranger finns med i landets ”Topp 100”. Här kan du förvänta dig allt från lätta måltider till mat i världsklass, med kockar som använder de fantastiska färska råvarorna från den omgivande dalen. Efter en kort rundtur i den lilla staden kommer en vinprovning att äga rum på ”Babylonstoren Wine Estate”. Denna traditionella vin- och fruktgård är omgiven av bergen i Drakenstein-dalen. Trädgården är stoltheten och glädjen för denna gård med endast medicinska och ätliga växter. Efteråt fortsätter turen västerut över Hells Hoogte-bergen och till Stellenbosch. I hjärtat av Sydafrikas vinindustri ligger denna vackra plats som utan tvekan är den mest kända med inte mindre än 106 olika vinkällare. På Waterford Wine Estate bjuds vin och choklad-avsmakning innan dagen avrundas och vi kör tillbaka till Kapstaden igen. (Frukost ingår)

Dag 6. Kapstaden – Hoedspruit – Karongwe Game Reserve (Safari)

Efter frukost checkar vi ut från hotellet och får transfer till Kapstadens flygplats där inrikesflyget tar oss vidare till Hoedspruit flygplats i närheten av Krugerområdet. Vi möts på flygplatsen och körs till lodgen i Karongwe Game Reserve. Om tiden tillåter äter vi lunch på lodgen innan det är dags att bege oss på eftermiddagssafari i en öppen fyrhjulsdriven safaribil. I det privatägda naturreservatet finns ett fantastiskt rikt djurliv och det är även en av de bästa platserna att få syn på Afrikas skyggaste kattdjur – leoparden. Här kan vi se The Big 5, och allt från flodhästar till geparder och giraffer. På kvällen serveras en middag i lodgen där vi övernattar. (Frukost, lunch och middag ingår)

Dag 7. Karongwe Game Reserve (Safari)

Idag blir vi väckta tidigt på morgonen (före gryningen) för att göra vår morgonsafari. Vi åker sedan tillbaka till lodgen och äter frukost och har förmiddagen att spendera på egen hand innan det är dags för lunch. På eftermiddagen åker vi ut på safari igen som fortsätter in på kvällen för att vi ska få chansen att se de djur som helst kommer fram i skymningen. Efter en lång och spännande dag i parken återvänder vi under eftermiddagen till lodgen där vi äter middag och övernattar. (Frukost, lunch och middag ingår)

Dag 8. Karongwe Game Reserve (Safari)

Även idag blir vi väckta tidigt på morgonen (före gryningen) för att göra vår morgonsafari. Vi åker sedan tillbaka till lodgen och äter frukost och har förmiddagen att spendera på egen hand innan det är dags för lunch. På eftermiddagen åker vi ut på safari igen som fortsätter in på kvällen för att vi ska få chansen att se de djur som helst kommer fram i skymningen. Efter en lång och spännande dag i parken återvänder vi under eftermiddagen till lodgen där vi äter middag och övernattar. (Frukost, lunch och middag ingår)

Dag 9. Karongwe Game Reserve – Hoedspruit – Johannesburg – Skandinavien

Vi vaknar tidigt för att hinna med en sista morgonsafari, återvänder till lodgen för frukost och efter frukosten checkar vi ut för att bege oss till Hoedspruits flygplats för inrikesflyg till Johannesburg och därifrån vidare flyg hem till Skandinavien. (Frukost ingår)

Det finns inga tillval för denna resa just nu.

Det finns inga hotell kopplade till denna resa just nu.

Det finns inga filmer kopplade hit just nu.

Begär offert