Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Lyxrundresa i Sydafrika med lyxsafari i Krugerparken, Garden Route och Kapstaden

En lyxrundresa genom Sydafrika fullspäckad med spännande platser och vacker natur! Vi upplever Johannesburg och Soweto, den spektakulärt vackra Panorama Route och safari utöver det vanliga i Krugerparken med boende på lyxiga Lukimbi Safari Lodge djupt inne i själva parken. Vi reser sedan längs kusten via den natursköna Garden Route till Port Elizabeth och sedan vidare till vackra Kapstaden och de sprudlande vindistrikten.

Denna resa kan med fördel förlängas med extra dagar för sol & bad.

Pris från: 29 500 SEK

Avresa: Varje vecka

Reseprogrammet i korthet

 • Dag 1. Skandinavien - Johannesburg
 • Dag 2. Johannesburg – Soweto (Hector Pieterson - museet, Mandela House, Soccer City) – Johannesburg (kort stadsrundtur)
 • Dag 3. Johannesburg - Panorama Route (Blyderivierspoorts, Blyde River Canyon, The Three Rondawels, Burke's Luck Potholes, God’s Window) – Kruger Gate
 • Dag 4. Kruger Gate - Lukimbi Safari Lodge (Game Drive - Safari)
 • Dag 5. Game Drive - Safari i Kruger National Park
 • Dag 6. Game Drive - Safari i Kruger National Park – Port Elizabeth
 • Dag 7. Port Elizabeth – Knysna (kryssningstur i lagunen)
 • Dag 8. Knysna - Oudtshoorn (Cango Caves, Ostrich Ranch)
 • Dag 9. Oudtshoorn – Kapstaden
 • Dag 10. Kapstaden (Stadsrundtur med Taffelberget, Malaya kvarteren, Castle of Good Hope, Parlamentsbyggnaderna, Sea Point & Camp’s Bay, hamnområdet Victoria & Alfred)
 • Dag 11. Heldagstur runt Cape Winelands (Stellenbosch, Franschhoek , Anura vingård med vinprovning & ostavsmakning)
 • Dag 12. Kapstaden – Skandinavien

Kontakta mig

Dag 1. Skandinavien – Johannesburg

Flyg från Skandinavien med ankomst till Johannesburg nästa morgon. (Måltid på flyget ingår)

Dag 2. Johannesburg – Soweto (Hector Pieterson Museet, Mandela House, Soccer City) – Johannesburg (kort stadsrundtur)

Vi anländer till Johannesburg internationella flygplats där vi möts av vår representant och chaufför/guide. När vi har hämtat vårt bagage lämnar vi flygplatsen och beger vi oss till Soweto för en guidad tur. Soweto, en vidsträckt storstad med mer än 3,5 miljoner invånare i utkanten av Johannesburg, är en multikulturell smältdegel av Sydafrika av idag. Vi kikar in i det förflutna genom stadens myllrande kåkstäder och Frihetstorget som vittnar om den långa kampen för frihet. Här finns den enda gatan i världen som haft äran att husera två mottagare av Nobels fredspris. I Soweto kommer vi även att besöka Hector Pieterson Museet och där får vi följa orsakerna till det upplopp som ledde till den 12-åriga pojkens tragiska död. Vi besöker Mandela House och njuter av ett besök i hans fascinerande lilla museum. Nelson Mandelas nationella museum, vanligen omnämnt som Mandela House, är ett hus på Vilakazi Street i Soweto där den tidigare Sydafrikanska presidenten Nelson Mandela bodde från 1946 till 1962. Huset ligger endast en liten bit från Tutu House, den pensionerade ärkebiskopen Desmond Tutus hem. Mandela gav sitt hus till the Soweto Heritage Trust (som han också grundade) den 1:a september 1997 för att det skulle kunna användas som museum. 1999 förklarades det vara ett nationellt kulturarv. Slutligen kommer vi att få passera den största idrottsarenan i Afrika, Soccer City, som stod värd för 2010 års final i fotbolls-VM. Stadion kallas numera för ”Kalebassen” för att den påminner om den afrikanska grytan med samma namn. Vi kommer så småningom till Johannesburg och gör en snabb stadsrundtur som inkluderar området Constitution Hill. Constitution Hill har fått sitt namn efter the South African Constitutional Court – den högsta rättsinstansen i Sydafrika som dömer i konstitutionella mål. Constitution Hill är också platsen där Old Fort Prison Complex finns, en ökänd plats i Johannesburg där tusentals vanliga människor brutalt straffades innan demokrati infördes i landet. Vi körs sedan till vårt hotell i Johannesburg där vi checkar in och har sedan resten av dagen på egen hand. Övernattning på hotell i Johannesburg.

Dag 3. Johannesburg - Panorama Route (Blyderivierspoorts, Blyde River Canyon, The Three Rondawels, Burke's Luck Potholes, God’s Window) – Kruger Gate

Efter frukost på hotellet checkar vi ut och resan fortsätter mot Kruger National Park. På vägen upptäcker vi området runt den vackra Panorama Route. Vi passerar Blyderiverspoorts naturreservat som sträcker sig från Graskop till Swadini i norr och till den magnifika Blyde River Canyon som är ett av naturens underverk i Afrika.  De omgivande klipporna domineras av tre cirkulära formationer som kallas de tre systrarna eller The Three Rondawels. Vi tar också chansen och ser det som kallas Burke’s Luck Potholes, detta är djupa cylindriska håligheter som formats av floderosion och annan flodaktivitet. God’s Window erbjuder en utsikt som är fullständigt makalös och förutsatt att vädret är på vår sida är detta en upplevelse man länge bär med sig. Vi stannar till på vägen så vi har möjlighet att äta lunch. Slutligen kommer vi fram till Kruger Gate strax utanför själva Kruger National Park där vi checkar in på vårt hotell för middag och övernattning. (Frukost och middag ingår)

Dag 4. Kruger Gate - Lukimbi Safari Lodge (Game Drive - Safari)

Vi äter frukost på hotellet och checkar sedan ut för att fortsätta resan in i själva Kruger National Park. Krugerparken bildades 1898 av den dåvarande presidenten Paul Kruger för att skydda djuren från den hänsynslösa jakten som pågick under 1800-talet. I Kruger National Park finns en enorm artrikedom med 146 olika sorts däggdjur, bland annat 11 000 elefanter, 2 000 lejon, 1 000 leoparder och stora hjordar med bufflar, zebror och antiloper. Dessutom är parken hemvist för 520 fågelarter, 120 olika slags kräldjur och en flora på knappt 2 000 växtarter. Inne i Kruger National Park ligger Lukimbi Safari Lodge som är en fantastiskt lyxig safarilodge som ligger i den lättillgängliga södra delen av Krugerparken. Lodgen har 16 sviter som kombinerar lyx och modern afrikansk inredning med privata däck och utsikt över den närbelägna floden. Lunch serveras vid ankomst och därefter gör vi eftermiddagssafari (game drive) i en öppen fyrhjulsdriven safaribil för att uppleva de vilda djuren i deras levnadsmiljö. Efter detta smakprov av Krugerparkens vilda djur återvänder vi till lodgen där det serveras middag. Övernattning i Lukimbi Safari Lodge. (Frukost, lunch och middag ingår)

Dag 5. Game Drive - Safari i Kruger National Park

Idag går vi upp riktigt tidigt (före gryningen) för att göra morgonens safari i Krugerparken. Efter te, kaffe och något litet att äta åker vi i öppna 4-hjulsdrivna jeepar med en erfaren ranger/viltguide. Efter morgonsafarin återvänder vi till lodgen för frukost. Förmiddagen kan sedan med fördel tillbringas vid poolen där vi kan njuta av den fantastiska utsikten. Under eftermiddagen sker nästa safari/game drive som kommer att fortsätta till tidig kväll och vi får då även möjlighet att uppleva de nattlevande djuren som kommer fram när mörkret faller. När vi har njutit upplevelsen av den fantastiska solnedgången och de spännande vilda djuren återvänder vi och på kvällen serveras middag i lodgen. (Frukost, lunch och middag ingår)

Dag 6. Game Drive - Safari i Kruger National Park – Port Elizabeth

Även idag blir vi väckta tidigt på morgonen och efter te, kaffe och något litet att äta kommer vi att eskorteras till en öppen safaribil av vår ranger/viltguide för morgonens safari som är den sista chansen att få uppleva ”The Big Five” i Krugerparken. Vi återvänder efter morgonsafarin till lodgen i tid för frukost. Efter frukost checkar vi ut för att bege oss till Johannesburg flygplats för avresa till Port Elizabeth. Vi kommer fram till Port Elizabeth på kvällen och möts av vår lokala representant som tar oss till hotellet. Övernattning på hotell i Port Elizabeth. (Frukost ingår)

Dag 7. Port Elizabeth – Knysna (kryssningstur i lagunen)

Vi njuter frukost på hotellet innan det är dags att checka ut och påbörja vår färd längs kusten. Vår guide skall under de kommande dagarna ta oss på en resa till det vackra område som kallas Garden Route. Först kör vi till pittoreska staden Knysna – ”Människornas, skönhetens och mysteriernas plats”. Denna charmiga stad är full av legender och är känd för sin spännande konst och hantverk men är även ett populärt resmål för vattensportentusiaster och naturälskare. Staden är byggd på stranden av Knysnalagunen, ett område som skyddas av South African National Parks och hem för mer än 200 olika fiskarter – bland annat den sällsynta Knysna-sjöhästen. Om vädret tillåter följer vi med på en kryssning i lagunen ut till Knysna Heads. Vi seglar med kryssningsbåten John Benn som är en dubbeldäckad restaurangbåt namngiven efter en legendarisk pilot från en nu svunnen tid. Vi har sedan resten av dagen på egen hand för att utforska en del av allt det spännande som staden har att erbjuda. Övernattning på hotell i Knysna. (Frukost ingår)

Dag 8. Knysna - Oudtshoorn (Cango Caves, Ostrich Ranch)

Efter frukost på hotellet blir vi hämtade av vår guide för dagens spännande upplevelser. Vi beger oss västerut längs kusten mot Oudtshoorn och börjar med att besöka Cango Caves som är en av världens största naturliga grottor, skulpterad av naturen genom tiderna och full av fascinerande kalkstensformationer i en mängd olika former. Resan fortsätter sedan till Ostrich Ranch där vi får stå öga mot öga mot världens största fågel – strutsen. Oudtshoorn är världens absoluta strutshuvudstad, ingen annanstans i världen finns lika många strutsar och ingen annanstans produceras strutsfjädrar av lika hög kvalitet. Vi får följa med på en guidad tur på strutsranchen innan vi slutligen kör till vårt hotell där vi checkar in och sedan har resten av dagen på egen hand. (Frukost ingår)

Dag 9. Oudtshoorn – Kapstaden

Vi fortsätter vår färd längs kusten och kommer så småningom till Kapstaden. Vi checkar här in på vårt hotell och har sedan resten av dagen på egen hand. (Frukost ingår)

Dag 10. Kapstaden (Stadsrundtur med Taffelberget, Malayakvarteren, Castle of Good Hope, Parlamentsbyggnaderna, Sea Point & Camp’s Bay, hamnområdet Victoria & Alfred)

Efter att vi avnjutit frukost på hotellet hämtas vi av vår guide/chaufför som skall ta oss på en stadsrundtur i Kapstaden under förmiddagen. Vi börjar denna rundtur med stadens otvivelaktigt mest berömda kännetecken – Taffelberget. Med en höjd på över 1000 meter syns Taffelberget över hela Kapstaden och från toppen har man om vädret tillåter en spektakulär utsikt över Kapstaden, havet och det omkringliggande landskapet. En del dagar blåser fuktig luft in från havet och sveper in berget i tät dimma och för att komma till toppen behöver vi ha vädret på vår sida. Vi hoppas därför på bra väder och tar kabinbanan upp till toppen och njuter utsikten och det överraskande rika växt- och djurlivet som trivs på denna högplatå som faktiskt är hela tre km bred. När vi så småningom återvänt till bergets fot beger vi oss till Kapstadens Malaykvarter, en stadsdel namngiven efter sin befolkning som till största delen är malayer från svunna tiders kolonialmakters slavhandel i Asien. Vi kör sedan förbi Castle of Good Hope, parlamentsbyggnaderna och The Company’s Garden och kommer så småningom till Sea Point och Camp’s Bay där vi har en magnifik havsutsikt. Slutligen besöker vi det livliga hamnområdet Victoria & Alfred där det finns gott om butiker och restauranger längs vattnet. Vi har sedan resten av dagen på egen hand och man kan förslagsvis passa på att ytterligare utforska vad Victoria & Alfred har att erbjuda eller, om man är intresserad, så finns det nu tid att på egen hand besöka fängelseön Robben Island där Nelson Mandela under lång tid satt fängslad för sin frihetskamp. (Frukost ingår)

Dag 11. Heldagstur runt Cape Winelands (Stellenbosch, Franschhoek, Anura vingård med vinprovning & ostavsmakning)

Vi äter frukost på hotellet och beger oss sedan med vår guide ut på en hel dags utflykt i det rika sydafrikanska vinlandet. Första anhalt är staden Stellenbosch som är navet i landets mest berömda vinområde. Här finns hela 106 vinkällare som kan stoltsera med ”Stellenbosch Wine of Origin”. Själva staden är mycket vacker med Dorp Street och universitetet i stadens hjärta. Här blandas modernt studentliv med stadens kulturella och arkitektoniska arv. Vi lämnar så småningom Stellenbosch och fortsätter via Helshoogte Pass mot Franschhoek och besöker på vägen Boschendal vingård. De vackra vinodlingarna på bergssluttningarna i Franschhoek Valley grundades för mer än 300 år sedan av franska hugenotter och producerar idag några av världens verkligt goda viner. Franschhoek gör anspråk på att vara Sydafrikas vin- och mathuvudstad och har attraherat några av Sydafrikas bästa kockar. Inte mindre än åtta av Franschhoeks restauranger placerar sig på landets ”top 100” och vi får här själva möjligheten att njuta vår lunch på egen hand i en av stadens restauranger. Efter lunch kör vi till Anura vingård där vi avslutar dagens utflykt med vinprovning och ostavsmakning innan vi kör tillbaka till Kapstaden. Vi kommer tillbaka till vårt hotell under sen eftermiddag och tillbringar resten av dagen efter egna önskemål. (Frukost ingår)

Dag 12. Kapstaden – Skandinavien

Transfer till flygplatsen för flyg hem till Skandinavien. (Frukost ingår)

Det finns inga tillval för denna resa just nu.

The Table Bay Hotel Cape Town

The Table Bay Hotel är det ultimata 5-stjärniga lyxboendet när du söker hotell i Kapstaden. Det här sofistikerade Sun International hotellet öppnades i maj 1997 av ingen annan än den legendariska tidigare sydafrikanska presidenten Nelson Mandela. Ett av världens ledande hotell, the Table Bay hotel i Kapstaden ligger i det historiska Victoria & Alfred hamnområdet.

Det här lyxiga Kapstadshotellet har skapats, inte bara som en hyllning till den världsberömda hamnen, men har också satt sin egen standard vad gäller internationell service, kök och lyx. Läget är allt och the Table Bay hotel är perfekt placerat för att till fullo dra fördel av Kapstadens fantastiska vyer och sceneri. Fördelaktigt placerat mot bakgrund av hamnens arbetsplats, Taffelberget och Atlanten, ligger the Table Bay hotel i nätheten av så väl flygplatsen som Kapstadens bästa turistattraktioner.

Lukimbi Safari Lodge Krugerparken

Lukimbi Safari Lodge är en fantastiskt lyxig safarilodge som ligger lättillgängligt i den södra delen av Kruger Nationalpark. Krugerparken huserar the Big Five, storviltet, och en stor mängd andra djur och fåglar vilka fritt strövar i deras naturliga miljö.

Viltkörningar med kunniga parkvakter görs på våra privata vägar i öppna Landrovers. Alternativt kan Ni ta guidade promenader eller koppla av i den magnifika stugan, allt på vårt vidsträckta område om 37.000 tunnland (15.000 hektar) av exklusivt vilt- och vildmarksområde. 

16 rymliga sviter kombinerar lyx och den moderna afrikanska stilen med privata däck och utsikt över floden. Våra sviter, Giant Eagle Owl och King Cheetah har båda egen pool och ett andra badrum.

Protea Hotel Kruger Gate

På det här förstklassiga hotellet i jaktstugestil vid Sabieflodens strand erbjuds Ni en prisvärd och  lyxig tillflyktsort där bushen blir ditt semesterparadis.

Från första stund kommer Ni att märka att er vistelse på Protea Hotel Kruger Gate kommer att ge er en ny och annorlunda erfarenhet. Njut av intrycket av att vara i ett trädhus, förstärkt av den upphöjda verandan och gångvägen till ditt luftkonditionerade rum som ger Er en utsikt ner över de höga, Sydafrikanska träden och som placerar dig i ögonhöjd med ett rikt utbud av de fåglar som finns i området. Upplev oförglömlig miljö och bekvämlighet i hjärtat av den afrikanska bushen.

The Michelangelo Hotel Johannesburg

Bland de lyxiga hotellen i Sandton finner du den magnifika renässansarkitekturen i Michelangelo hotellet. Hotellet är en av fem Legacy Hotels som finns i hjärtat av the Richest Square Mile. Michelangelo är själva essensen av status och framgång, placerat i det snabbt växande Sandton CBD, placerat på Nelson Mandela Square.

Rosenhof Country House Knysna

Rosenhof Coutry House ligger i utkanten av Oudtshoorn – på väg till världsberömda Cango Caves och Oudtshoorns berömda strutsfarmar. Det viktorianska hemmanet från 1852 har nyligen renoverats.

Den vackra rosenträdgården och den gnistrande poolen är avslappnande och inbjudande under varma sommardagar.

Vart och ett av de tolv standardrummen är lyxigt dekorerade med privat veranda som öppnar sig mot rosenträdgården. De två sviterna har båda egen salong och pool med rofylld utsikt över Swartberg Mountain.

The Turbine Boutique Hotel & Spa Knysna

The Turbin Boutique Hotel and Spa är ett 5-stjärnigt boutique-hotell i Knysna som erbjuder en extra speciell upplevelse. 

Det här enastående boutique-hotellet i Knysna återfinns på Thesen Island vilken anses vara en av de mest prestigefyllda platserna på the Garden Route. 

The Turbine Hotel and Spa var ett ambitiöst projekt som förvandlade den gamla kraftstationen till en unik 5-stjärnig boutique-hotel på Knysnas Garden Route med en massiv Wow-faktor. Hela den gamla maskinparken som användes i kraftstationen har blivit kärleksfullt restaurerat och är idag en integrerad del i hotellets estetik.

Boardwalk Hotel Eastern Cape

The Boardwalk är det mest spännande fritidsattraktionen på the Eastern Cape, med 24-timmars underhållning och överlägsna konferenslokaler. Det nya 5-stjärniga Boardwalk Hotel, Convention Centre och Spa fångar på ett charmigt vis elegansen och detaljerna i den viktorianska arkitekturen samtidigt som den införlivar alla moderna bekvämligheter.  Resultatet är en uppfriskande mix av förfining och urbant anslag med den azurblå Indiska oceanen som bakgrund. Hotellet kan skryta med 140 rum med utsikt över oceanen och en vanlig rumsstorlek om 39 kvadratmeter, hotellets unika variation av rum tillfredställer alla önskemål och erbjuder moderna bekvämligheter så som plasmatv, lyxiga sängar, minbar och bijou balkonger.

Faciliteter & bekvämligheter

 • Pool med bar
 • Bastu & Ångbastu
 • Jacuzzi - Spa
 • Gym & Massage
 • Familjerum
 • Barnpassning
 • Restaurang & Café
 • Bar/Pub
 • Room service
 • Rökområde
 • Tvättservice
 • Butiker
 • Konferensavdelning
 • Wi-Fi i samtliga rum
 • Wi-Fi i allmänna utrymmen
 • Barnklubb
 • Handikappanpassning
 • Luftkonditionering
 • Barnpassning
 • Gym & Massage
 • Utomhuspool
 • Gratis Wi-Fi i samtliga rum
 • Handikappanpassning
 • Konferensavdelning
 • Butiker
 • Myggnät
 • Restaurang & Bar
 • Pool med bar
 • Spa & Massage
 • Tennisbanor
 • Familjerum
 • Barnpassning
 • Restaurang & Café
 • Bar/Pub
 • Room service
 • Rökområde
 • Grillplats
 • Tvättservice/kemtvätt
 • Butiker
 • Konferensavdelning
 • Handikappanpassning
 • Wi-Fi i allmänna utrymmen
 • Wi-Fi i samtliga rum
 • Bastu & Ångbastu
 • Gym & Massage
 • Jacuzzi - Spa
 • Familjerum
 • Barnpassning
 • Restaurang & Café
 • Bar/Pub
 • Room service
 • Rökområde
 • Tvättservice
 • Butiker
 • Konferensavdelning
 • Wi-Fi i samtliga rum
 • Wi-Fi i allmänna utrymmen
 • Gym & Massage
 • Bastu & Spa
 • Restaurang & Bar
 • Familjerum
 • Room service
 • Tvättservice
 • Rökområde
 • Poolutomhus
 • Wi-Fi i samtliga rum
 • Wi-Fi i allmänna utrymmen
 • Bar vid poolen
 • Utomhuspool
 • Room service
 • Bar & Café
 • Familjerum
 • Tvättservice
 • Barnpassning
 • Handikappanpassning
 • Konferensavdelning
 • Massage & Spa
 • Wi-Fi i allmänna utrymmen
 • Pool med bar
 • Bastu & Ångbastu
 • Jacuzzi - Spa
 • Gym & Massage
 • Familjerum
 • Barnpassning
 • Restaurang & Café
 • Bar/Pub
 • Room service
 • Rökområde
 • Tvättservice
 • Butiker
 • Konferensavdelning
 • Handikappanpassning
 • Barnklubb
 • Wi-Fi i samtliga rum
 • Wi-Fi i allmänna utrymmen

Filmer

 • Resan arrangeras individuellt utifrån ert önskade avresedatum.
 • Nedanstående priser gäller per person i delat dubbelrum vid bokning i god tid.
 • Resan kan med fördel förlängas med extra dagar för till exempel sol & bad.
 • Kontakta oss för detaljerad offert med flyginformation.
Priser per person i SEK
10 januari - 10 april
Antal deltagare3* Hotell/Lodge4* Hotell/Lodge5* Hotell/Lodge
1 personNANA61 900:-
2-3 personerNANA39 900:-
4-5 personerNANA32 900:-
6-7 personerNANA30 800:-
Barn under 12 årNANA21 900:-
EnkelrumstillägNANA8 300:-
11 april - 10 maj
Antal deltagare3* Hotell/Lodge4* Hotell/Lodge5* Hotell/Lodge
1 personNANA59 900:-
2-3 personerNANA38 900:-
4-5 personerNANA31 900:-
6-7 personerNANA29 700:-
Barn under 12 årNANA20 300:-
EnkelrumstillägNANA7 400:-
11 maj - 31 augusti
Antal deltagare3* Hotell/Lodge4* Hotell/Lodge5* Hotell/Lodge
1 personNANA58 800:-
2-3 personerNANA38 300:-
4-5 personerNANA31 700:-
6-7 personerNANA29 600:-
Barn under 12 årNANA20 500:-
EnkelrumstillägNANA7 400:-
1-30 september
Antal deltagare3* Hotell/Lodge4* Hotell/Lodge5* Hotell/Lodge
1 personNANA59 600:-
2-3 personerNANA38 500:-
4-5 personerNANA31 800:-
6-7 personerNANA29 500:-
Barn under 12 årNANA20 500:-
EnkelrumstillägNANA7 300:-
1 oktober - 30 november
Antal deltagare3* Hotell/Lodge4* Hotell/Lodge5* Hotell/Lodge
1 personNANA62 500:-
2-3 personerNANA39 900:-
4-5 personerNANA33 300:-
6-7 personerNANA30 900:-
Barn under 12 årNANA22 300:-
EnkelrumstillägNANA8 400:-
1 december - 9 januari
Antal deltagare3* Hotell/Lodge4* Hotell/Lodge5* Hotell/Lodge
1 personPå förfråganPå förfråganPå förfrågan
2-3 personerPå förfråganPå förfråganPå förfrågan
4-5 personerPå förfråganPå förfråganPå förfrågan
6-7 personerPå förfråganPå förfråganPå förfrågan
Barn under 12 årPå förfråganPå förfråganPå förfrågan
EnkelrumstillägPå förfråganPå förfråganPå förfrågan
Begär offert