Bild

Kör själv i Sydafrika med safari i Krugerparken, Garden Route och Kapstaden

Detta är en riktigt fullspäckad kör själv resa genom Sydafrika, ett land med modern infrastruktur och trafik vilket gör det bekvämt att köra själv. Vi kör från Johannesburg längs den natursköna Panorama Route med målet inställt på Krugerparken och spännande safaridagar i det vilda Sydafrika. Vi fortsätter vår resa längs kuststräckan Garden Route från Port Elizabeth till det vackra Kapstaden.

Pris från: 15 900 SEK

Avresa: Varje vecka

Reseprogrammet i korthet

 • Dag 1. Skandinavien - Johannesburg
 • Dag 2. Johannesburg – Dullstroom
 • Dag 3. Dullstroom - Krugerparken
 • Dag 4. Safari i Krugerparken på egen hand
 • Dag 5. Safari i Krugerparken på egen hand
 • Dag 6. Krugerparken – Johannesburg - Port Elizabeth
 • Dag 7. Port Elizabeth – Knysna
 • Dag 8. Knysna - Oudtshoorn 
 • Dag 9. Oudtshoorn – Kapstaden
 • Dag 10. Kapstaden på egen hand
 • Dag 11. Kapstaden på egen hand
 • Dag 12. Kapstaden – Skandinavien

Kontakta mig

Dag 1. Skandinavien - Johannesburg

Flyg från Skandinavien med ankomst till Johannesburg sent på kvällen eller tidigt nästa morgon. (Måltid på flyget ingår)

Dag 2. Johannesburg – Dullstroom

Vi anländer till Johannesburg internationella flygplats där vi möts av vår representant som ser till att vi får vår hyrbil och kommer igång med vår resa. Vi kör sedan till den vackra byn Dullstroom som ligger ca 3 timmars körning från Johannesburg. Väl framme checkar vi in på vårt hotell för övernattning. (Middag ingår)

Dag 3. Dullstroom - Krugerparken

Efter frukost på hotellet checkar vi ut och resan fortsätter mot Krugerparken. Vi kör längs den vackra Panorama Route och passerar Blyderiverspoorts naturreservat som sträcker sig från Graskop till Swadini i norr och den magnifika Blyde River Canyon som är ett av naturens underverk i Afrika. De omgivande klipporna domineras av tre cirkulära formationer som kallas de tre systrarna eller The Three Rondawels. Vi tar också chansen och ser det som kallas Burke’s Luck Potholes, detta är djupa cylindriska håligheter som formats av floderosion och annan flodaktivitet. God’s Window erbjuder en utsikt som är fullständigt makalös och förutsatt att vädret är på vår sida är detta en upplevelse man länge bär med sig. Slutligen kommer vi till Kruger Gate där vi checkar in på vårt hotell och äter middag. (Frukost och middag ingår)

Dag 4. Safari i Krugerparken på egen hand

Idag kör vi på egen hand i Krugerparken och upplever Sydafrikas fantastiska djurrikedom. Krugerparken bildades 1898 av den dåvarande presidenten Paul Kruger för att skydda djuren från den hänsynslösa jakten som pågick under 1800-talet. I Kruger National Park finns en enorm artrikedom med 146 olika sorts däggdjur, bland annat 11 000 elefanter, 2 000 lejon, 1 000 leoparder och enorma hjordar med bufflar, zebror och antiloper. Dessutom är parken hemvist för 520 fågelarter, 120 olika slags kräldjur och en flora på knappt 2 000 växtarter. Krugerparken stänger vid solnedgången och under slutet av eftermiddagen återvänder vi därför till lodgen där vi äter middag och övernattar. (Frukost och middag ingår)
 
Om man önskar kan viltsafarin ske med viltguide/ranger i safaribil med fyrhjulsdrift mot en extra kostnad. Både plats i bil eller helt privat bil går att ordna, prisuppgift för detta ges separat på begäran.

Dag 5. Safari i Krugerparken på egen hand

Även idag har vi möjlighet att köra på safari i Krugerparken. På kvällen återvänder vi till lodgen där vi äter middag och övernattar. (Frukost och middag ingår)

Dag 6. Krugerparken – Johannesburg - Port Elizabeth

Efter frukost checkar vi ut för att köra till Johannesburg flygplats där vi återlämnar hyrbilen innan vi reser vidare med inrikesflyg till Port Elizabeth. Vi kommer fram på kvällen och på flygplatsen hämtar vi vår hyrbil för att sedan köra till vårt hotell i Port Elizabeth för övernattning. (Frukost ingår)

Dag 7. Port Elizabeth – Knysna

Vi njuter frukost på hotellet innan det är dags att checka ut och påbörja vår färd längs kusten. Under de kommande dagarna ska vi ta oss på en resa till det vackra område som kallas Garden Route. Först kör vi till pittoreska staden Knysna – ”Människornas, skönhetens och mysteriernas plats”. Denna charmiga stad är full av legender och är känd för sin spännande konst och hantverk men är även ett populärt resmål för vattensportentusiaster och naturälskare. Staden är byggd på stranden av Knysnalagunen, ett område som skyddas av South African National Parks och hem för mer än 200 olika fiskarter – bland annat den sällsynta Knysna-sjöhästen. Övernattning på hotell i Knysna. (Frukost ingår)

Dag 8. Knysna - Oudtshoorn

Efter frukost på hotellet beger vi oss västerut längs kusten mot Oudtshoorn (ca 2 timmars körning). I Oudtshoorn finns det flera spännande platser vi kan besöka:

-Cango Caves som är en av världens största naturliga grottor, skulpterad av naturen genom tiderna och full av fascinerande kalkstensformationer i en mängd olika former.

-Ostrich Ranch där vi får stå öga mot öga mot världens största fågel – strutsen. Oudtshoorn är världens absoluta strutshuvudstad, ingen annanstans i världen finns lika många strutsar och ingen annan stans produceras strutsfjädrar av lika hög kvalitet som här.

Övernattning på hotell. (Frukost ingår)

Dag 9. Oudtshoorn – Kapstaden

Vi äter frukost på hotellet och kör sedan till Kapstaden (ca 5-6 timmars körning). Här checkar vi in på hotellet och spenderar dagen med valfria besök eller aktiviteter.

Dag 10. Kapstaden på egen hand

Efter att vi avnjutit frukost på hotellet finns många möjligheter.

Här följer några förslag:

-Taffelberget – Kapstadens otvivelaktigt mest berömda kännetecken. Med en höjd på över 1000 meter syns Taffelberget över hela Kapstaden och från toppen har man om vädret tillåter en spektakulär utsikt över Kapstaden, havet och det omkringliggande landskapet. En del dagar blåser fuktig luft in från havet och sveper in berget i tät dimma och för att komma till toppen behöver vi ha vädret på vår sida. Vi hoppas därför på bra väder och tar kabinbanan upp till toppen och njuter utsikten och det överraskande rika växt- och djurlivet som trivs på denna högplatå som faktiskt är hela tre km bred. Notera att kabinbanan är stängd för årligt underhåll från den 25 juli till den 7 augusti 2016.

-Kapstadens Malaykvarter, en stadsdel namngiven efter sin befolkning som till största delen är malayer från svunna tiders kolonialmakters slavhandel i Asien.

-Castle of Good Hope, parlamentsbyggnaderna, The Company’s Garden, Hout Bay och Boulders Beach.

-Sea Point och Camps Bay med en magnifik havsutsikt.

-Victoria & Alfred, det livliga hamnområdet med gott om butiker och restauranger längs vattnet.

-Fängelseön Robben Island där Nelson Mandela under lång tid satt fängslad för sin frihetskamp.

(Frukost ingår)

Dag 11. Kapstaden på egen hand

Efter att vi avnjutit frukost på hotellet finns många möjligheter.
Här följer förslag:
-Vindistrikten, besök exempelvis staden Stellenbosch som är navet i landets mest berömda vinområde. Här finns hela 106 vinkällare som kan stoltsera med ”Stellenbosch Wine of Origin”. Själva staden är mycket vacker med Dorp Street och universitetet i stadens hjärta. Här blandas modernt studentliv med stadens kulturella och arkitektoniska arv. Man kan också besöka Franschhoek. De vackra vinodlingarna på bergssluttningarna i Franschhoek Valley grundades för mer än 300 år sedan av franska hugenotter och producerar idag några av världens verkligt goda viner. Franschhoek gör anspråk på att vara Sydafrikas vin- och mathuvudstad och har attraherat några av Sydafrikas bästa kockar. Inte mindre än åtta av Franschhoeks restauranger placerar sig på landets ”top 100”. 
(Frukost ingår)
 

Dag 12. Kapstaden – Skandinavien

Frukost njuter vi på hotellet och vi checkar sedan ut och kör till Kapstadens internationella flygplats för att återlämna vår hyrbil innan hemfärd till Skandinavien. (Frukost ingår)

Det finns inga tillval för denna resa just nu.

Protea Hotel Kruger Gate

På det här förstklassiga hotellet i jaktstugestil vid Sabieflodens strand erbjuds Ni en prisvärd och  lyxig tillflyktsort där bushen blir ditt semesterparadis.

Från första stund kommer Ni att märka att er vistelse på Protea Hotel Kruger Gate kommer att ge er en ny och annorlunda erfarenhet. Njut av intrycket av att vara i ett trädhus, förstärkt av den upphöjda verandan och gångvägen till ditt luftkonditionerade rum som ger Er en utsikt ner över de höga, Sydafrikanska träden och som placerar dig i ögonhöjd med ett rikt utbud av de fåglar som finns i området. Upplev oförglömlig miljö och bekvämlighet i hjärtat av den afrikanska bushen.

Cape Milner Kapstaden

Det är ett kvalitetsmärke i hjärtat av Kapstaden, en vistelse förfinad av Taffelbergets majestätiska uppenbarelse bakom hotellet.

I en medveten mix där det bästa av samtidens boutique hotell blandas med den gamla världens charm är Cape Milner modernt, boutique-stilboende i avskildhet men ändå bekvämt placerat.  Färgfyllda geometriska formationer, afrikanska hantverk och silverkantade tak skapade med en elegant boutique fristad för affärs- och nöjesresenärer.

Njut av symmetrisk Art Deco, utsmyckningsdetaljer från Kapstadens viktorianska arv med stänk av urban afrikansk design och levande krickor och senapsfärgade brytningar mot den samtida, neutrala finishen.

Från det förstklassiga konferensutrymmena och de plyschiga rummen till de avkopplande pooldäcket och den trendiga nya glassalongen, The Cape Milner är Kapstadens mötesplats, stället att vara på, med personligt engagerad och uppmärksam personal som försäkrar en vinnande upplevelse.

Boardwalk Hotel Eastern Cape

The Boardwalk är det mest spännande fritidsattraktionen på the Eastern Cape, med 24-timmars underhållning och överlägsna konferenslokaler. Det nya 5-stjärniga Boardwalk Hotel, Convention Centre och Spa fångar på ett charmigt vis elegansen och detaljerna i den viktorianska arkitekturen samtidigt som den införlivar alla moderna bekvämligheter.  Resultatet är en uppfriskande mix av förfining och urbant anslag med den azurblå Indiska oceanen som bakgrund. Hotellet kan skryta med 140 rum med utsikt över oceanen och en vanlig rumsstorlek om 39 kvadratmeter, hotellets unika variation av rum tillfredställer alla önskemål och erbjuder moderna bekvämligheter så som plasmatv, lyxiga sängar, minbar och bijou balkonger.

Knysna Log Inn Hotell

Knysna ligger på stränderna till Knysnas vackra flodmynning omgiven av ett naturligt paradis med skogar, Oueteniqua-bergen och en kuperad kust¬linje. Besökare erbjuds en unik semester¬upp¬levelse i den lekplats som naturen skapat av stränder, sjöar, berg och floder. 

» Läs mer

För den äventyrslystne finns hela året evenemang som cykling, bergsklättring (abseiling), maraton och vandring. Om man istället föredrar något lugnare är Knysnas rena skönhet och lugn idealiskt för svala skogspromenader, golf, avkopplande och natursköna båtturer och utsökta måltider. För de som är unga i sinnet är Knysna en plats för festivaler, nostalgi och färgstarka människor. Ett besök i naturreservatet i National Lake-området på Western Head är en klar favorit hos både lokala och internationella besökare. 

Knysna är synonymt med ostron. Ingen resa är fullständig utan att ha smakat dessa läckra produkter från havet – tillsammans med lokalt bryggt öl eller den traditionella champagnen. Oavsett du är en backpacker, en familj, om du är på bröllopsresa eller om du är på affärsresa och på jakt efter en tillflyktsort, så erbjuder Knysna ett stort urval av boende och restauranger. 

Att vi har röstats fram som Sydafrikas favoritstad två gånger i rad visar att vår stad är unik. 

Knysna – en plats för människor, skönhet och mystik. 

Turnberry Boutique Hotel Oudtshoorn

Det 4-stjärniga Turnberry Boutique Hotel ligger i centrum av det pittoreska Klein Karoo town i Oudtshoorn. Ett varmt välkomnande väntar våra besökare till denna lilla bit av Skottland placerat i hjärtat av Klein Karoo. Slappna av i bekvämligheten i ett av våra 22 välutrustade, luftkonditionerade rum (som alla har satellit-tv, kassaskåp, telefon, kaffemöjligheter och en minibar), alla med badrum en-suite, mysiga dubbelsängar bäddade med fräscht vita sängkläder. Alla rum har också trådlöst internet.

The Kelway Hotel Port Elizabeth

The Kelway Hotel i Port Elizabeth är perfekt beläget för både affärs- och nöjesresenärer som söker centralt boende i Port Elizabet.

Hotellet finns några minuter från flygplatsen och inom gångavstånd till populära turistattraktioner samt badstranden i Port Elizabeth.

Faciliteter & bekvämligheter

 • Pool med bar
 • Spa & Massage
 • Tennisbanor
 • Familjerum
 • Barnpassning
 • Restaurang & Café
 • Bar/Pub
 • Room service
 • Rökområde
 • Grillplats
 • Tvättservice/kemtvätt
 • Butiker
 • Konferensavdelning
 • Handikappanpassning
 • Wi-Fi i allmänna utrymmen
 • Wi-Fi i samtliga rum
 • Pool med bar
 • Hiss
 • Barnpassning
 • Restaurang & Café
 • Bar/Pub
 • Tvättservice
 • Handikappanpassning
 • Konferensavdelning
 • Gym & Spa
 • Utomhuspool
 • Pool med bar
 • Bastu & Ångbastu
 • Jacuzzi - Spa
 • Gym & Massage
 • Familjerum
 • Barnpassning
 • Restaurang & Café
 • Bar/Pub
 • Room service
 • Rökområde
 • Tvättservice
 • Butiker
 • Konferensavdelning
 • Handikappanpassning
 • Barnklubb
 • Wi-Fi i samtliga rum
 • Wi-Fi i allmänna utrymmen
 • Bastu & Ångbastu
 • Badtunna & Massage
 • Pool utomhus
 • Familjerum
 • Barnpassning
 • Café & Bar
 • Tvättservice
 • Room service
 • Konferensavdelning
 • Rökområde
 • Wi-Fi i samtliga rum
 • Wi-Fi i allmänna utrymmen
 • Barnpassning
 • Familjerum
 • Restaurang & Café
 • Tvättservice
 • Konferensavdelning
 • Wi-Fi i samtliga rum
 • Wi-Fi i allmänna utrymmen
 • Utomhuspool
 • Barnpassning
 • Familjerum
 • Restaurang & Bar
 • Tvättservice
 • Rökområde
 • Room service
 • Konferensavdelning
 • Utomhuspool
 • Wi-Fi i samtliga rum
 • Wi-Fi i allmänna utrymmen

Det finns inga filmer kopplade hit just nu.

Begär offert