Bild

Kör själv från Kapstaden till Port Elizabeth

Kör på egen hand längs Sydafrikas sydkust genom Västra och Östra Kapprovinsens oerhört vackra och varierade natur. Upplev Sydafrikas sprudlande vindistrikt, Kapstadens glans och fantastiska utsiktsplatser längs den vackra Garden Route. Resan avrundas med ett par dagar på en härlig safarilodge i Eastern Cape.

Pris från: 13 700 SEK

Avresa: Varje vecka

Reseprogrammet i korthet

 • Dag 1. Skandinavien - Kapstaden
 • Dag 2. Ankomst Kapstaden
 • Dag 3. Kapstaden på egen hand
 • Dag 4. Kapstaden på egen hand
 • Dag 5. Kapstaden – Oudtshoorn
 • Dag 6. Oudtshoorn – Knysna
 • Dag 7. Knysna – Plattenberg Bay – Port Elizabeth – Eastern Cape (safari)
 • Dag 8. Eastern Cape (safari)
 • Dag 9. Eastern Cape (safari) – Port Elizabeth - Skandinavien

Kontakta mig

Dag 1. Skandinavien - Kapstaden

Flyg från Skandinavien med ankomst till Kapstaden nästa morgon. (Måltid på flyget ingår)

Dag 2. Ankomst Kapstaden

Vi ankommer till Kapstadens internationella flygplats där vi möts av vår representant som ser till att vi får vår hyrbil och kommer igång med vår resa. Vi kör sedan till vårt hotell där vi checkar in och övernattar.

Dag 3. Kapstaden på egen hand

Efter att vi avnjutit frukost på hotellet finns många möjligheter.
Här följer några förslag:
-Taffelberget – Kapstadens otvivelaktigt mest berömda kännetecken. Med en höjd på över 1000 meter syns Taffelberget över hela Kapstaden och från toppen har man om vädret tillåter en spektakulär utsikt över Kapstaden, havet och det omkringliggande landskapet. En del dagar blåser fuktig luft in från havet och sveper in berget i tät dimma och för att komma till toppen behöver vi ha vädret på vår sida. Vi hoppas därför på bra väder och tar kabinbanan upp till toppen och njuter utsikten och det överraskande rika växt- och djurlivet som trivs på denna högplatå som faktiskt är hela tre km bred. Notera att kabinbanan är stängd för årligt underhåll från den 25 juli till den 7 augusti 2016. 
-Kapstadens Malaykvarter, en stadsdel namngiven efter sin befolkning som till största delen är malayer från svunna tiders kolonialmakters slavhandel i Asien. 
-Castle of Good Hope, parlamentsbyggnaderna, The Company’s Garden, Hout Bay och Boulders Beach.
-Sea Point och Camps Bay med en magnifik havsutsikt. 
-Victoria & Alfred, det livliga hamnområdet med gott om butiker och restauranger längs vattnet. 
-Fängelseön Robben Island där Nelson Mandela under lång tid satt fängslad för sin frihetskamp. 
(Frukost ingår)

Dag 4. Kapstaden på egen hand

Efter att vi avnjutit frukost på hotellet finns många möjligheter.
Här följer ett förslag:
-Vindistrikten, besök exempelvis staden Stellenbosch som är navet i landets mest berömda vinområde. Här finns hela 106 vinkällare som kan stoltsera med ”Stellenbosch Wine of Origin”. Själva staden är mycket vacker med Dorp Street och universitetet i stadens hjärta. Här blandas modernt studentliv med stadens kulturella och arkitektoniska arv. Man kan också besöka Franschhoek. De vackra vinodlingarna på bergssluttningarna i Franschhoek Valley grundades för mer än 300 år sedan av franska hugenotter och producerar idag några av världens verkligt goda viner. Franschhoek gör anspråk på att vara Sydafrikas vin- och mathuvudstad och har attraherat några av Sydafrikas bästa kockar. Inte mindre än åtta av Franschhoeks restauranger placerar sig på landets ”top 100”. 
(Frukost ingår)

Dag 5. Kapstaden – Oudtshoorn

Vi lämnar Kapstaden och fortsätter vår resa till det vackra område som kallas Garden Route. Vi kör längs kusten österut mot dagens slutdestination Oudtshoorn. Förslagsvis kan man köra via kuststaden Hermanus som är allmänt känt för att vara världens bästa landbaserade utsiktspunkt för att se valar. Hermanus har varit en eftersökt semesterplats sedan tidigt 1800-tal då den kringresande läraren och fåraherden Hermanus Pieterse upptäckte platsen. Denna plats med sin idylliska inramning och den legendariska ”champagneluften” ansåg han var den helt idealiska platsen att slå läger. Nyheten spred sig och fler intressenter reste hit och platsen skulle så småningom bli ”Riviera of the Shout”. Blott 14 mil från storstadsregionen kan Hermanus tacka naturens skönhet och ett milt klimat för sin framgång, detta gör att man kan erbjuda en stor variation av kultur och utomhusevenemang. Infaller resan i perioden juni-november tar vi chansen att få se de vackra valarna från land.  Vi fortsätter till Oudtshoorn i Little Karoo är vi checkar in på vårt hotell. (Frukost ingår)

Dag 6. Oudtshoorn – Knysna

Vi skall idag ta oss från Oudtshoorn till Knysna men innan vi lämnar Oudtshoorn finns det flera spännande platser vi kan besöka:
-Cango Caves som är en av världens största naturliga grottor, skulpterad av naturen genom tiderna och full av fascinerande kalkstensformationer i en mängd olika former. 
-Ostrich Ranch där vi får stå öga mot öga mot världens största fågel – strutsen. Oudtshoorn är världens absoluta strutshuvudstad, ingen annanstans i världen finns lika många strutsar och ingen annan stans produceras strutsfjädrar av lika hög kvalitet som här. 
Kör sedan med fördel via staden George till den pittoreska staden Knysna – ”Människornas, skönheten och mysteriernas plats”. Denna charmiga stad är full av legender och är känd för sin spännande konst och sitt hantverk men är även ett populärt resmål för vattensportentusiaster och naturälskare. Staden är byggd på stranden av Knysnalagunen, ett område som skyddas av South African National Parks och hem för mer än 200 olika fiskarter – bland annat den sällsynta Knysna-sjöhästen. I Knysna finns det möjlighet att ta en middagskryssning i den vackra lagunen. Incheckning på hotell för övernattning. (Frukost ingår)

Dag 7. Knysna – Plattenberg Bay – Port Elizabeth – Eastern Cape (safari)

Vi njuter frukost på hotellet innan det är dags att checka ut och lämna Knysna. Vi kör via Plattenberg Bay och Port Elizabeth och lämnar sedan kusten för att bege oss lite in i landet till ett område med flera naturreservat i Easten Cape. Här skall vi avsluta resan med två nätter på safarilodge med spännande safari. Vid ankomst njuter vi en välförtjänt lunch för att sedan på eftermiddagen bege oss ut i 4-hjulsdrivna safaribilar tillsammans med erfarna viltguider för att uppleva ”The Big Five”. Safarin pågår ända in på kvällen vilket ger oss möjlighet att även uppleva de nattlevande djuren som kommer fram efter solnedgången. Åter till lodgen där vi äter middag och övernattar. (Frukost, lunch och middag ingår)

Dag 8. Eastern Cape (safari)

Idag går vi upp riktigt tidigt (före gryningen) för att göra morgonens safari/game drive i Eastern Cape. Efter te, kaffe och något litet att äta lämnar vi lodgen i öppna 4-hjulsdrivna safaribilar med våra rangers/viltguider för en spännande morgonsafari. Efter morgonsafarin återvänder vi till lodgen för frukost. Förmiddagen njuter vi i lugn och ro på lodgen, passa på att sola och ta ett dopp i poolen eller bara njut den vackra utsikten. Under eftermiddagen sker nästa safari/game drive som kommer att fortsätta ända till kvällen så vi även idag får då möjlighet att uppleva de nattlevande djuren som kommer fram när mörkret faller. När vi har njutit den fantastiska solnedgången och de spännande vilda djuren återvänder vi och på kvällen serveras middag i lodgen. (Frukost, lunch och middag ingår)

Dag 9. Eastern Cape (safari) – Port Elizabeth - Skandinavien

Även idag blir vi väckta tidigt på morgonen och efter te, kaffe och något litet att äta kommer vi att eskorteras till en öppen safaribil av vår ranger/viltguide för morgonens safari som är den sista chansen att få uppleva ”The Big Five” i Eastern Cape. Vi återvänder efter morgonsafarin till lodgen i tid för frukost. Efter frukost checkar vi ut från lodgen för att köra till flygplatsen i Port Elizabeth. Här återlämnar vi vår hyrbil för att sedan flyga hem till Skandinavien. (Frukost ingår liksom måltider på flyget)

Det finns inga tillval för denna resa just nu.

The Table Bay Hotel Cape Town

The Table Bay Hotel är det ultimata 5-stjärniga lyxboendet när du söker hotell i Kapstaden. Det här sofistikerade Sun International hotellet öppnades i maj 1997 av ingen annan än den legendariska tidigare sydafrikanska presidenten Nelson Mandela. Ett av världens ledande hotell, the Table Bay hotel i Kapstaden ligger i det historiska Victoria & Alfred hamnområdet.

Det här lyxiga Kapstadshotellet har skapats, inte bara som en hyllning till den världsberömda hamnen, men har också satt sin egen standard vad gäller internationell service, kök och lyx. Läget är allt och the Table Bay hotel är perfekt placerat för att till fullo dra fördel av Kapstadens fantastiska vyer och sceneri. Fördelaktigt placerat mot bakgrund av hamnens arbetsplats, Taffelberget och Atlanten, ligger the Table Bay hotel i nätheten av så väl flygplatsen som Kapstadens bästa turistattraktioner.

The Turbine Boutique Hotel & Spa Knysna

The Turbin Boutique Hotel and Spa är ett 5-stjärnigt boutique-hotell i Knysna som erbjuder en extra speciell upplevelse. 

Det här enastående boutique-hotellet i Knysna återfinns på Thesen Island vilken anses vara en av de mest prestigefyllda platserna på the Garden Route. 

The Turbine Hotel and Spa var ett ambitiöst projekt som förvandlade den gamla kraftstationen till en unik 5-stjärnig boutique-hotel på Knysnas Garden Route med en massiv Wow-faktor. Hela den gamla maskinparken som användes i kraftstationen har blivit kärleksfullt restaurerat och är idag en integrerad del i hotellets estetik.

Rosenhof Country House Knysna

Rosenhof Coutry House ligger i utkanten av Oudtshoorn – på väg till världsberömda Cango Caves och Oudtshoorns berömda strutsfarmar. Det viktorianska hemmanet från 1852 har nyligen renoverats.

Den vackra rosenträdgården och den gnistrande poolen är avslappnande och inbjudande under varma sommardagar.

Vart och ett av de tolv standardrummen är lyxigt dekorerade med privat veranda som öppnar sig mot rosenträdgården. De två sviterna har båda egen salong och pool med rofylld utsikt över Swartberg Mountain.

Faciliteter & bekvämligheter

 • Pool med bar
 • Bastu & Ångbastu
 • Jacuzzi - Spa
 • Gym & Massage
 • Familjerum
 • Barnpassning
 • Restaurang & Café
 • Bar/Pub
 • Room service
 • Rökområde
 • Tvättservice
 • Butiker
 • Konferensavdelning
 • Wi-Fi i samtliga rum
 • Wi-Fi i allmänna utrymmen
 • Barnklubb
 • Handikappanpassning
 • Bar vid poolen
 • Utomhuspool
 • Room service
 • Bar & Café
 • Familjerum
 • Tvättservice
 • Barnpassning
 • Handikappanpassning
 • Konferensavdelning
 • Massage & Spa
 • Wi-Fi i allmänna utrymmen
 • Gym & Massage
 • Bastu & Spa
 • Restaurang & Bar
 • Familjerum
 • Room service
 • Tvättservice
 • Rökområde
 • Poolutomhus
 • Wi-Fi i samtliga rum
 • Wi-Fi i allmänna utrymmen

Det finns inga filmer kopplade hit just nu.

Begär offert