Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Safari i Kenya med Ol Pejata, Nakuru och Maasai Mara viltreservat

På denna spännande safariresa i Kenya upplever vi tre av landets naturreservat med fantastisk natur och ett oerhört rikt djurliv. Vi börjar i Ol Pejata som ligger precis på ekvatorn och upplever bland annat spetsnoshörning, schimpanser, elefanter och koantilop. Resan fortsätter till Nakurusjön som är vida berömd för sitt enorma flamingobestånd och avslutas sedan i det magiska Maasai Mara där man kan uppleva spektakulära viltvandringar under sommar och höst. I detta landskap känns det som att kliva in i Karen Blixens ”Mitt Afrika”.

Denna safari i Kenya kan med fördel förlängas med extra dagar för sol & bad i Zanzibar.

Pris från: 25 900 SEK

Avresa: Varje vecka

Reseprogrammet i korthet

  • Dag 1. Skandinavien – Nairobi
  • Dag 2. Nairobi
  • Dag 3. Nairobi - Safari i Ol Pejata Private Conservancy
  • Dag 4. Safari i Ol Pejata Private Conservancy
  • Dag 5. Ol Pejata Private Conservancy - Nakuru nationalpark
  • Dag 6. Nakuru nationalpark – Båttur på Naivasha sjön - Maasai Mara
  • Dag 7. Safari i Maasai Mara
  • Dag 8. Safari i Maasai Mara
  • Dag 9. Maasai Mara – Nairobi – Skandinavien

Kontakta mig

Dag 1. Skandinavien – Nairobi

Flyg från Skandinavien med ankomst till Jomo Kenyatta internationella flygplats sent på kvällen eller tidigt nästa morgon. (Måltid på flyget ingår)

Dag 2. Nairobi

Vi ankommer till Jomo Kenyatta flygplats strax utanför Nairobi och möts här av vår representant som tar oss till vårt hotell. Vi checkar in och har sedan resten av dagen för att vila upp oss efter den långa flygresan och kanske utforska Nairobi på egen hand. (Måltid på flyget ingår)

Dag 3. Nairobi - Safari i Ol Pejata Private Conservancy

Efter frukost påbörjar vi vår safariresa genom Kenya och beger oss genom Great Rift Valley mot Ol Pejata Private Conservancy beläget vid ekvatorn som skär rätt igenom Kenya. Vi njuter det vackra skogslandskapet längs vägen och anländer sedan vid lunchtid till vår camp där vi under två dagar skall på spännande safariturer. I Ol Pejata får vi den fantastiska möjligheten att besöka noshörnings- och chimpansreservatet och vi får uppleva lite av de vilda djuren som lever strax norr om ekvatorn, som till exempel zebra, giraff och oryx. (Helpension)

Dag 4. Safari i Ol Pejata Private Conservancy

I Lakipiadistriktet i dalen mellan bergen Aberdares och det magnifika, snötäckta, Mount Kenya ståtar Ol Pejeta med en överväldigande mångfald av djur. Kombinationen av spännande djurliv och storslagen utsikt över slätterna i Ol Pejeta ger en oförglömlig safariupplevelse. Ol Pejeta är ett privat reservat som sträcker sig över 90 000 tunnland vildmark och en i stort sett folktom miljö att njuta kvalitativ viltsafari i. Reservatet är hem för Kenyas största bestånd av spetsnoshörning, ett stort antal elefanter, gepard, leopard och mängder av slättvilt.  Här finns också ett antal av de mer sällsynta nordliga arterna som grevyzebra, Jacksons hartebeest (koantilop) och östafrikansk oryx. (Helpension)

Dag 5. Ol Pejata Private Conservancy - Nakuru nationalpark

Idag fortsätter vi resan mot Nakuru nationalpark. Vi korsar ekvatorn och hamnar i Great Rift Valley, landskapet förändras dramatiskt från regionen kring Mount Kenya med dess steniga klippor till stora områden av akacia och klippiga bergssluttningar täckta med euforbiaskog. Vi anländer så småningom till vår lodge och serveras här lunch i de vackra omgivningarna. Under eftermiddagen njuter vi en kortare safaritur i parken. Nakuru nationalpark är 188 kvadratkilometer stor och ligger i centrala Kenya, ca 140 km nordväst om Nairobi. Sjön Nakuru är en väldigt grund och starkt alkalisk sjö på 62 kvadratkilometer. Den ligger oerhört bildskönt med omgivande skogs- och gräslandskap invid Nakuru stad. Sjön begränsas till sin yta av Menengaikratern i norr, Bahati bergen i nord öst, bergbskedjan Lion Hill i öster, Eburu kratern i söder och Mausluttingen i väster. Tre större floder, Njoro, Makalai och Enderit, har sina utlopp i sjön tillsammans med ett flertal källor längst med dess kust. Sjön försörjer ett enormt antal mindre flamingos. Middag och övernattning på lodgen. (Helpension)

Dag 6. Nakuru nationalpark – Båttur på Naivasha sjön - Maasai Mara

Efter en tidig frukost beger vi oss ut till sjön Naivasha för en spännande båttur innan vi fortsätter resan till Maasai Mara. Den långa resan kommer att ta oss genom jordbrukslandet i Rift Valley och landskapet kommer snart att återigen förändras när vi når Maasai Maras ekosystem. Vi stannar på vägen och äter vår medhavda picniclunch och njuter själva resan som i sig är en safariupplevelse. Långt innan vi når reservatet kommer vi att se bland annat giraffer och zebror och slutligen når vi till vår lodge där vi skall bo de tre kommande nätterna. (Helpension)

Dag 7. Safari i Maasai Mara

Vi njuter av två hela dagar i Maasai Mara och kan välja att göra hel- eller halvdagssafaris eller turer tidigt på morgonen och under eftermiddagen för att fånga det bästa ljuset. Även ett spännande besök i en närbelägen Maasaiby är inkluderat och sedan finns det möjlighet att köpa till aktiviteter som luftballongstur med champagnefrukost eller en vildmarkskvällsdrink i solnedgången. Övernattning på lodgen. (Helpension)

Dag 8. Safari i Maasai Mara

Maasai Mara är berömt för sitt extraordinära bestånd av vilt och de årliga gnuvandringarna från juli till oktober – en vandring så omfattande att det måste ses för att kunna tros. Maasai Mara viltreservat är inte den största parken i Kenya men är ändå ett av de mest spektakulära viltreservaten i landet. Viltrikedomen, de böljande gräslandskapen och akaciasavannen har ofta fångats på film, filmen som är inspirerad av Karen Blixtens ”Mitt Afrika” är utan tvekan den mest berömda. Reservatet gränsar mot Tanzania och de två länderna delar de vidsträckta Serengeti, där viltet fritt kan ströva mellan Kenya och Tanzania i sitt sökande efter mat. Koncentrationen av vilt i Maasai Mara under massvandringarna är häpnadsväckande och detta är ett av få områden där det är rimligt att förvänta sig att få se alla ”the big five” – buffel, elefant, noshörning, lejon och leopard. Faktum är att lejon är nästan löjligt vanliga och det finns en god chans för att vi, under vårt besök, till och med kommer att få se dem äta från viltet de har jagat och fällt. Andra djur i reservatet är gepard, zebra, fläckig hyena, schabrakschakal, flodhäst, eland och självklart gnu. Ekosystemet Mara-Serengeti är berömt för sina årliga vandringar av över en miljon gnuer och många tusentals zebror och gaseller. Det ofattbara skådespelet när de korsar Marafloden in i Kenya sker från slutet av juni. Tusentals djur dör under de här dramatiska vandringarna och för rovdjur och krokodiler är det en enda stor fest. I oktober vandrar sedan djuren tillbaka till Tanzania. Områdets historia kan följas bakåt minst 2 000 år när människor från den yngre stenåldern lämnade keramik och spjutspetsar i Lemekdalen strax norr om reservatet. Maasai-herdar har bott i området sedan 1600-talet och levt i harmoni med viltlivet som herdefolk och inte som jägare. Detta stolta krigarfolk lever än idag i det här området och männen framför fortfarande sina fantastiska danser i stugorna. (Helpension)

Dag 9. Maasai Mara – Nairobi – Skandinavien

Efter frukost är det dags att lämna Maasai Mara och vi kör tillbaka Nairobi och Jomo Kenyatta internationella flygplats för vårt flyg hem till Skandinavien. Vår guide kommer här att hälsa oss Kwaheri – vilket betyder farväl på kiswahili. (Frukost samt måltid på flyget ingår)

Det finns inga tillval för denna resa just nu.

Kicheche Laikipia Camp

I naturreservatet Ol Pejeta ligger denna lilla men riktigt lyxiga camp med en makalös utsikt över det omgivande landskapet. Med Mount Kenya i bakgrunden kan man från sin veranda blicka ut över vattnet dit vilda djur kommer för att dricka. Campen består av sex lyxiga och rymliga tält, alla vackert designade och självklart fullständigt mygg- och insektsskyddade. Varje tält har eget badrum utrustad med dusch för både varmt och kallt vatten samt vattentoalett. På campen finns även en stor vacker lounge med två öppna spisar för kyliga kvällar och här serveras också dagens måltider om inte vädret tillåter att man sitter ute.

Kichwa Tembo Camp Maasai Mara

Kichwa Tembo Camp är beläget vid Sabaringofloden med en makalös utsikt över det vilda djurlivet på Masai Mara där landskapet övergår i slättland. Härifrån har man den unika möjligheten att från första parkett uppleva den årliga stora gnuvandringen. En stilrent designad och vackert inredd camp med allt man kan önska – levererat med afrikansk värme och den legendariska kenyanska gästfriheten.

Serena Elmenteita Camp – Lake Elmenteita

Unikt beläget vid stranden av den safirblå sjön Elmenteita fylld av hundratusentals fåglar öppnade år 2011 den exklusiva Serena Elmenteita Camp och erbjuder våra resenärer en fantastisk reseupplevelse. Området är oerhört vackert och hem för ett stort antal sällsynta djurarter. Inte mer än två timmar från Nairobi och nära den Nakurussjöns vackra flamingor är denna camp en fantastisk utgångspunkt för en mängd spännande naturupplevelser. Campen är modernt, elegant och lyxigt inredd med en varm atmosfär som avslöjar landets rika historia.

Villa Rosa Kempinski Hotel Nairobi

Villa Rosa Kempinski Hotel i centrala Nairobi erbjuder den perfekta kombinationen av europeisk lyx och kenyansk gästfrihet. Detta palatsliknande hotell är vackert inrett i behagliga färger och material och här njuter du av fantastisk service, lyxiga faciliteter och ett stort antal restauranger och caféer med smaker från hela världen. Hotellet förfogar över ett välutrustat gym och ett härligt spa som erbjuder dig möjlighet att skämma bort dig under lediga stunder.

Faciliteter & bekvämligheter

Det finns inga filmer kopplade hit just nu.

Begär offert