Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Safari i Kenya med Nakurusjön och Masai Mara

En spännande safariresa genom Kenays två mest berömda naturreservat, Nakurusjön och Masai Mara. Vid den starkt alkaliska Nakurusjön upplever vi de vackra flamingorna och ett rikt djurliv med bland annat giraffer, noshörningar och den svårfångade leoparden. Resan fortsätter till det legendariska Masai Mara, massajernas land, med ett enorm rikt djurliv.

Denna resa kan med fördel förlängas med extra dagar sol & bad på Zanzibar.

Pris från: 22 900 SEK

Avresa: Varje vecka

Reseprogrammet i korthet

  • Dag 1. Skandinavien – Nairobi
  • Dag 2. Nairobi
  • Dag 3. Nairobi - Mount Kenya National Park
  • Dag 4. Mount Kenya National Park - Lake Nakuru National Park
  • Dag 5. Lake Nakuru National Park - Masai Mara National Reserve
  • Dag 6. Masai Mara National Reserve
  • Dag 7. Masai Mara National Reserve – Nairobi - Skandinavien

Kontakta mig

Dag 1. Skandinavien – Nairobi

Flyg från Skandinavien med ankomst till Jomo Kenyatta internationella flygplats sent på kvällen eller tidigt nästa morgon. (Måltid på flyget ingår)

Dag 2. Nairobi

Vi ankommer till Jomo Kenyatta flygplats strax utanför Nairobi och får här av ett varmt välkomnande av vår representant som tar oss till vårt hotell i Nairobi. Vi checkar in och har sedan resten av dagen för att vila upp oss efter den långa flygresan och kanske utforska Nairobi på egen hand. 
Nairobi är Kenyas huvudstad med cirka 3,2 miljoner innevånare och utgör hjärtat i östra Afrikas handel och industri. Under årens lopp har stadens infrastruktur utvecklats och moderniserats till en modern storstad med höga byggnader, hotell och massor av nöjesställen. Dessutom har Nairobi ett nästan perfekt klimat då det ligger 144 km söder om ekvatorn, på en höjd av 1662 meter och 494 km från Indiska oceanens strand. Att staden har en kosmopolitisk atmosfär är uppenbart med sin blandning av hudfärger och kulturer som finns överallt i staden men också genom olikheter i arkitekturen och religiösa byggnader, här finns både kyrkor, tempel, moskéer och synagogor.
Utbudet av attraktioner och platser att besöka är stort. Det finns flera olika dagsutflykter man kan välja.  I en stadstur ingår besök på Uhuru Parks utsiktspunkt, Parlamentetet, Ormparken, Kenyatta International Conference Centre, stadshuset och Domstolsbyggnaden, Mau Mau krigshjältens Dedan Kimathi Statue, basarer och marknader med lokalt odlad frukt och blommor färgrant exponerat tillsammans med hantverk och många olika centra av religiös dyrkan, inklusive den spektakulära Jamiamoskén. Besök gärna Memorial Park, parken som skapades för att hedra minnet av de människor som den 7:e augusti 1998 föll offer för den grymma bombningen av den amerikanska ambassaden och kringliggande byggnader.  Som enda stad i världen kan Nairobi erbjuda en nationalpark som närmsta granne. En kort bilresa bort finns möjlighet att gå in i en helt annan värld – Nairobi nationalpark. Här finns lejon, gepard, buffel och noshörning liksom vanliga slättdjur som gaseller, zebror, struts och giraff. (Måltid på flyget ingår)

Dag 3. Nairobi - Mount Kenya National Park

Efter frukost på hotellet kör vi norrut mot vår lodge som ligger i skuggan av Mount Kenya – Kenyas högsta berg. Lagom till lunch anländer vi till lodgen som är vackert beläget på det legendariska Mount Kenyas sluttningar med makalösa omgivningar. Här kombineras det strålande bergspanoramat med vyerna av den praktfulla och gamla regnskogen tillsammans med fantastiska möjligheten att få se de vilda djur som bor här. Lodgerna som ligger på sidorna av Kenyas högsta berg, djupt inne i Kenyas största skogsreservat erbjuder pärlande frisk luft, skogens stillhet och en färgstark kavalkad av vilda ljud men också chansen att se de isiga topparna på Kenyas näst högsta berg. Här kan vi i stillhet sitta och observera det fascinerande samspelet mellan djuren när de samlas runt vattenhålet för att dricka, bada, leka och äta. I den dolda utsiktsplatsen nära vattnets kant kommer riktigt nära några av de mest fantastiska av jordens djur; savannens elefanter. På kvällen somnar vi till en symfoni av den afrikanska nattens alla ljud. (Frukost, middag och lunch ingår)

Dag 4. Mount Kenya National Park - Lake Nakuru National Park

Efter frukost reser vi mot Lake Nakuru National Park med en kort stopp vid Thompsons Falls, en plats uppkallad efter Joseph Thompson som var den första Europé att vandra från Mombasa till Victoriasjön i början av 1880-talet. Vi fortsätter sedan till Lake Nakuru som är känt för sina tusentals flamingos, både större och mindre, som finns här. Parken är också en fristad för giraffer, svarta och vita noshörningar och den svårfångade leoparden. Nakuru nationalpark är 188 kvadratkilometer stor och ligger i centrala Kenya, ca 140 km nordväst om Nairobi. Sjön Nakuru är en väldigt grund och starkt alkalisk sjö på 62 kvadratkilometer. Den ligger oerhört bildskönt med omgivande skogs- och gräslandskap invid Nakuru stad. Vi anländer i tid för lunch och har sedan lite tid för oss själva innan vi, senare på eftermiddagen, beger oss ut på en spännande viltsafari. Under safarin kommer vi att söka efter både svart och vit noshörning, den utrotningshotade Rothschildgiraffen, den gäckande leoparden och en massa andra av slättens djur. Med lite tur kan vi också besöka sjöstranden för att promenera tillsammans med miljontals flamingos. Landskapet är varierat med kärrområden och gräsmarker som övergår i klippor och hällar och med långa sträckor av akaciaskog och steniga sluttningar som täcks av Afrikas största törelskog på sjöns östra sida. Sjön gränsar mot Menengaikratern i norr, Bahatikullarna i nordöst, Lejonberget i öster, Eburukratern i söder och Maubranten i väster. Tre större floder, Njoro, Makalai och Enderit, har sina utlopp i sjön tillsammans med ett flertal källor längst med dess kust. Ekosystemet rymmer ungefär 56 olika däggdjur, bland andra den vita noshörningen och bufflar, samt en mängd landlevande fåglar; nästan 450 arter. Vi återvänder på kvällen till lodgen för middag och övernattning. (Frukost, lunch och middag ingår)

Dag 5. Lake Nakuru National Park - Masai Mara National Reserve

Vi äter frukost tidigt på morgonen och avreser sedan mot Masai Mara National Reserve som erbjuder underbara landskapsscener och massor av djur. Detta är kanske den enda region i Kenya där besökaren fortfarande kan se djur i samma enorma mängd som fanns för hundra år sedan. Vi anländer i tid för lunch som serveras på vår lodge. Under eftermiddagens viltsafari i detta vidsträckta och omfattande reservat njuter vi den fantastiska djurrikedomen. 
Håll utkik efter ”the big five”, lejon, kafferbuffel, savannelefanten, svart noshörning och leoparden är de djur som här räknas till de fem stora. Den stora savannens gräsmarker sträcker sig så långt ögat når och är hem för impalor, masaigiraffer, vattenbockar, vårtsvin, thompson- och grantgaseller, topi, gepard, zebra, fläckig hyena, schabrakschakal, flodhäst, eland och självklart gnu. Masai Mara är berömt för sitt extraordinära bestånd av vilt och de årliga gnuvandringarna från juli till oktober – en vandring så omfattande att det måste ses för att kunna tros. Masai Mara viltreservat är inte den största parken i Kenya men är ändå ett av de mest spektakulära viltreservaten i landet. Viltrikedomen, de böljande gräslandskapen och akaciasavannen har ofta fångats på film, filmen som är inspirerad av Karen Blixtens ”Mitt Afrika” är utan tvekan den mest berömda. Reservatet gränsar mot Tanzania och de två länderna delar de vidsträckta Serengeti, där viltet fritt kan ströva mellan Kenya och Tanzania i sitt sökande efter mat. Koncentrationen av vilt i Masai Mara under massvandringarna är häpnadsväckande och detta är ett av få områden där det är rimligt att förvänta sig att få se alla ”the big five”. Faktum är att lejon är nästan löjligt vanliga och det finns en god chans för att vi, under vårt besök, till och med kommer att få se dem äta från viltet de har jagat och fällt. Ekosystemet Mara-Serengeti är berömt för sina årliga vandringar av över en miljon gnuer och många tusentals zebror och gaseller. Det ofattbara skådespelet när de korsar Marafloden in i Kenya sker från slutet av juni. Tusentals djur dör under de här dramatiska vandringarna och för rovdjur och krokodiler är det en enda stor fest. I oktober vandrar sedan djuren tillbaka till Tanzania. Områdets historia kan följas bakåt minst 2 000 år när människor från den yngre stenåldern lämnade keramik och spjutspetsar i Lemekdalen strax norr om reservatet. Maasai-herdar har bott i området sedan 1600-talet och levt i harmoni med viltlivet som herdefolk och inte som jägare. Detta stolta krigarfolk lever än idag i det här området och männen framför fortfarande sina fantastiska danser i stugorna. Middag och övernattning i vår lodge. (Frukost, lunch och middag ingår)

Dag 6. Masai Mara National Reserve

När vi avnjutit vår frukost på lodgen fortsätter dagen med viltsafari och andra äventyr. Har vi riktigt tur kanske vi under dagen får se leopard eller gepard och kanske till och bevittna dessa mäktiga rovdjurs jakt.  
Tillval: Det finns idag möjlighet att lägga till en ballongsafari över Maras slätter. Denna följs av en champagnefrukost. Det finns även möjlighet att lägga till ett besök i en Masai by och uppleva kulturen och massajernas unika gemenskap. Massajerna är ett nomadfolk och lever fortfarande som de gjort i århundraden och vi får uppleva deras livsstil och lära oss mer om deras seder och traditioner. 
Under kvällen vänder vi tillbaka till lodgen för middag och övernattning. (Frukost, lunch och middag ingår)

Dag 7. Masai Mara National Reserve – Nairobi - Skandinavien

Vi vaknar tidigt och dricker en kopp kaffe eller te innan vi beger oss ut på en sista safari på den afrikanska savannen för att uppleva ”the big five” och alla de andra vackra vilda djuren. Vi återvänder sedan till vår lodge och äter frukost. Sedan är det dags att säga adjö till savannen och vår lodge för att bege oss mot Nairobi och Jomo Kenyatta International Airport för avresa hem till Skandinavien. (Frukost ingår liksom måltid på flyget)

Det finns inga tillval för denna resa just nu.

Villa Rosa Kempinski Hotel Nairobi

Villa Rosa Kempinski Hotel i centrala Nairobi erbjuder den perfekta kombinationen av europeisk lyx och kenyansk gästfrihet. Detta palatsliknande hotell är vackert inrett i behagliga färger och material och här njuter du av fantastisk service, lyxiga faciliteter och ett stort antal restauranger och caféer med smaker från hela världen. Hotellet förfogar över ett välutrustat gym och ett härligt spa som erbjuder dig möjlighet att skämma bort dig under lediga stunder.

Kichwa Tembo Camp Maasai Mara

Kichwa Tembo Camp är beläget vid Sabaringofloden med en makalös utsikt över det vilda djurlivet på Masai Mara där landskapet övergår i slättland. Härifrån har man den unika möjligheten att från första parkett uppleva den årliga stora gnuvandringen. En stilrent designad och vackert inredd camp med allt man kan önska – levererat med afrikansk värme och den legendariska kenyanska gästfriheten.

Serena Elmenteita Camp – Lake Elmenteita

Unikt beläget vid stranden av den safirblå sjön Elmenteita fylld av hundratusentals fåglar öppnade år 2011 den exklusiva Serena Elmenteita Camp och erbjuder våra resenärer en fantastisk reseupplevelse. Området är oerhört vackert och hem för ett stort antal sällsynta djurarter. Inte mer än två timmar från Nairobi och nära den Nakurussjöns vackra flamingor är denna camp en fantastisk utgångspunkt för en mängd spännande naturupplevelser. Campen är modernt, elegant och lyxigt inredd med en varm atmosfär som avslöjar landets rika historia.

Faciliteter & bekvämligheter

Det finns inga filmer kopplade hit just nu.

Begär offert