Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Kenyas pärlor – en safariresa genom Samburu, Nakuru och Masai Mara

På denna spännande safariresa i Kenya upplever vi tre av landets naturreservat med fantastisk natur och ett oerhört rikt djurliv. Vi börjar i Samburu där vi finner några av landets nordliga djurarter som nätgiraffen och somalistrutsen. Resan fortsätter till Nakurusjön som är vida berömd för sitt enorma flamingobestånd och avslutas sedan i det magiska Masai Mara där man kan uppleva spektakulära viltvandringar under sommar och höst. I detta landskap känns det som att kliva in i Karen Blixens ”Mitt Afrika”.

Denna resa kan med fördel förlängas med extra dagar sol & bad på Zanzibar.

Pris från: 25 900 SEK

Avresa: Varje vecka

Reseprogrammet i korthet

  • Dag 1. Skandinavien – Nairobi
  • Dag 2. Nairobi
  • Dag 3. Nairobi - Samburu Game Reserve
  • Dag 4. Samburu Game Reserve
  • Dag 5. Samburu - Mount Kenya National Park
  • Dag 6. Mount Kenya - Lake Nakuru National Park
  • Dag 7. Lake Nakuru - Masai Mara National Reserve
  • Dag 8. Masai Mara National Reserve
  • Dag 9. Masai Mara – Nairobi - Skandinavien

Kontakta mig

Dag 1. Skandinavien – Nairobi

Flyg från Skandinavien med ankomst till Jomo Kenyatta internationella flygplats sent på kvällen eller tidigt nästa morgon. (Måltid på flyget ingår)

Dag 2. Nairobi

Vi ankommer till Jomo Kenyatta flygplats strax utanför Nairobi och får här av ett varmt välkomnande av vår representant som tar oss till vårt hotell i Nairobi. Vi checkar in och har sedan resten av dagen för att vila upp oss efter den långa flygresan och kanske utforska Nairobi på egen hand. 
Nairobi är Kenyas huvudstad med cirka 3,2 miljoner innevånare och utgör hjärtat i östra Afrikas handel och industri. Under årens lopp har stadens infrastruktur utvecklats och moderniserats till en modern storstad med höga byggnader, hotell och massor av nöjesställen. Dessutom har Nairobi ett nästan perfekt klimat då det ligger 144 km söder om ekvatorn, på en höjd av 1662 meter och 494 km från Indiska oceanens strand. Att staden har en kosmopolitisk atmosfär är uppenbart med sin blandning av hudfärger och kulturer som finns överallt i staden men också genom olikheter i arkitekturen och religiösa byggnader, här finns både kyrkor, tempel, moskéer och synagogor.
Utbudet av attraktioner och platser att besöka är stort. Det finns flera olika dagsutflykter man kan välja.  I en stadstur ingår besök på Uhuru Parks utsiktspunkt, Parlamentetet, Ormparken, Kenyatta International Conference Centre, stadshuset och Domstolsbyggnaden, Mau Mau krigshjältens Dedan Kimathi Statue, basarer och marknader med lokalt odlad frukt och blommor färgrant exponerat tillsammans med hantverk och många olika centra av religiös dyrkan, inklusive den spektakulära Jamiamoskén. Besök gärna Memorial Park, parken som skapades för att hedra minnet av de människor som den 7:e augusti 1998 föll offer för den grymma bombningen av den amerikanska ambassaden och kringliggande byggnader.  Som enda stad i världen kan Nairobi erbjuda en nationalpark som närmsta granne. En kort bilresa bort finns möjlighet att gå in i en helt annan värld – Nairobi nationalpark. Här finns lejon, gepard, buffel och noshörning liksom vanliga slättdjur som gaseller, zebror, struts och giraff. (Måltid på flyget ingår)
 

Dag 3. Nairobi - Samburu Game Reserve

Efter frukost och utcheckning möter vi vår guide på hotellet. Vi får hjälp att lasta in vårt bagage i en bekväm Land Cruiser som vi kommer att färdas i under vår safari och kör sedan till Samburu. Väl framme vid vår lodge bjuds vi på en välförtjänt lunch. Eftermiddagen ägnas åt en första spännande viltsafari. Den bästa platsen för att få uppleva många av de endemiska arterna, till exempel giraffgasellen som kallas så på grund av sin långa hals, den östafrikanska oryxen, nätgiraffen, somalistrutsen och grevyzebran är i Samburuområdet. Området är också ett ornitologiskt paradis då det är hem för många fåglar av vilka några är lokala arter som palmgamen och vinduvan. Middag och övernattning i lodgen. (Frukost, lunch och middag ingår)

Dag 4. Samburu Game Reserve

Idag njuter vi både morgon- och eftermiddagssafari i Samburu och i Buffalo Springs viltreservat. Hela Samburuområdet är en region med en magisk skönhet, en plats där den djupröda solnedgången trollar fram hyphaene thebalica-palmernas siluetter längst med floden medan leoparderna smyger fram för att jaga. Leoparder kan oftast ses i skymningen och detta skapar en perfekt avslutningslut på dagens safari. 
Tillval: Det finns under dagen möjlighet att lägga till ett besök i Samburuby för att se hur folket lever i denna karga omgivning. Samburukulturen är verkligen fascinerande och delar till stor del både genetiska och språklig historik med massajerna.
På kvällen kör vi åter till vår lodge för middag och övernattning. (Frukost, lunch och middag ingår)

Dag 5. Samburu - Mount Kenya National Park

Efter frukost lämnar vi Samburu och reser söderut. Bilfärden går genom Mount Kenyas lägre sluttningar och vi anländer till vår lodge i tid för lunch. På eftermiddagen tar vi en promenad i skogen tillsammans med en beväpnad professionell viltguide som kan området. Vi återvänder sedan till lodgen för middag och under kvällen kan vi se de djur som kommer till den upplysta delen av floden. En varmare jacka eller tröja och ett par bra vandringskängor rekommenderas för den som vill uppleva en spännande promenad genom Mount Kenyas skogar. (Frukost, lunch och middag ingår)

Dag 6. Mount Kenya - Lake Nakuru National Park

Vi äter frukost och checkar ut innan färden går vidare till Lake Nakuru National Park dit vi kommer fram vid lunchtid. Nakuru nationalpark är 188 kvadratkilometer stor och ligger i centrala Kenya, ca 140 km nordväst om Nairobi. Sjön Nakuru är en väldigt grund och starkt alkalisk sjö på 62 kvadratkilometer. Den ligger oerhört bildskönt med omgivande skogs- och gräslandskap invid Nakuru stad. Sjön begränsas till sin yta av Menengaikratern i norr, Bahati bergen i nord öst, bergbskedjan Lion Hill i öster, Eburu kratern i söder och Mausluttingen i väster. Tre större floder, Njoro, Makalai och Enderit, har sina utlopp i sjön tillsammans med ett flertal källor längst med dess kust. Eftermiddagens safari innebär en tur runt Lake Nakuru. Sjön ligger i hjärtat av Rift Valley och är en av Kenyas mest kända sodasjöar. Ett viktigt inslag i nationalparken är fågellivet Nakurusjön är världsberömd för de miljontals flamingor som lever här. Noshörningsreservatet ger också möjlighet att se den akut hotade spetsnoshörningen, eller som den också kallas, den svarta noshörningen. Vi återvänder så småningom till lodgen för middag och övernattning. (Frukost, lunch och middag ingår)

Dag 7. Lake Nakuru - Masai Mara National Reserve

Efter frukost reser vi vidare till Kenyas mest berömda viltreservat – Masai Mara. Dagen startar med en tur genom det östafrikanska gravsänkesystmet, the Great Rift Valley, på väg till den nordligaste förlängningen av Serengettislätterna och viltreservatet som är ett av världens djurrikaste. Vi anländer till lägret i tid för en sen lunch och efter lunchen åker vi ut på viltsafari i det legendariska Masai Mara. 
Håll utkik efter ”the big five”, lejon, kafferbuffel, savannelefanten, svart noshörning och leoparden är de djur som här räknas till de fem stora. Den stora savannens gräsmarker sträcker sig så långt ögat når och är hem för impalor, masaigiraffer, vattenbockar, vårtsvin, thompson- och grantgaseller, topi, gepard, zebra, fläckig hyena, schabrakschakal, flodhäst, eland och självklart gnu. Masai Mara är berömt för sitt extraordinära bestånd av vilt och de årliga gnuvandringarna från juli till oktober – en vandring så omfattande att det måste ses för att kunna tros. Masai Mara viltreservat är inte den största parken i Kenya men är ändå ett av de mest spektakulära viltreservaten i landet. Viltrikedomen, de böljande gräslandskapen och akaciasavannen har ofta fångats på film, filmen som är inspirerad av Karen Blixtens ”Mitt Afrika” är utan tvekan den mest berömda. Reservatet gränsar mot Tanzania och de två länderna delar de vidsträckta Serengeti, där viltet fritt kan ströva mellan Kenya och Tanzania i sitt sökande efter mat. Koncentrationen av vilt i Masai Mara under massvandringarna är häpnadsväckande och detta är ett av få områden där det är rimligt att förvänta sig att få se alla ”the big five”. Faktum är att lejon är nästan löjligt vanliga och det finns en god chans för att vi, under vårt besök, till och med kommer att få se dem äta från viltet de har jagat och fällt. Ekosystemet Mara-Serengeti är berömt för sina årliga vandringar av över en miljon gnuer och många tusentals zebror och gaseller. Det ofattbara skådespelet när de korsar Marafloden in i Kenya sker från slutet av juni. Tusentals djur dör under de här dramatiska vandringarna och för rovdjur och krokodiler är det en enda stor fest. I oktober vandrar sedan djuren tillbaka till Tanzania. Områdets historia kan följas bakåt minst 2 000 år när människor från den yngre stenåldern lämnade keramik och spjutspetsar i Lemekdalen strax norr om reservatet. Maasai-herdar har bott i området sedan 1600-talet och levt i harmoni med viltlivet som herdefolk och inte som jägare. Detta stolta krigarfolk lever än idag i det här området och männen framför fortfarande sina fantastiska danser i stugorna. På kvällen middag och övernattning på lodgen. (Frukost, lunch och middag ingår)
 

Dag 8. Masai Mara National Reserve

När vi avnjutit en tidig frukost spenderar vi hela förmiddagen på viltsafari och återvänder till lodgen först vid lunchtid. Efter lunch besöker vi en Masaiby på en plats där människor sällan färdas och får uppleva den vänliga atmosfären som finns i samspelet mellan massajerna och de vilda djuren. Vi har möjlighet att interagera med detta nomadfolk och att uppleva deras levnadssätt och kultur. Massajernas lever än idag som de har gjort i århundraden och traditionerna är mycket gamla. Efter besöket i byn fortsätter vi på viltsafari under eftermiddagen och återvänder sedan till lodgen för middag och övernattning. (Frukost, lunch och middag ingår)
Tillval: Som alternativ finns det möjlighet att lägga till en ballongsafari över Maras slätter. Denna följs av en champagnefrukost.

Dag 9. Masai Mara – Nairobi - Skandinavien

Vi njuter en sista frukost i det vilda Afrika innan det är dags att checka ut. Tyvärr har allt et slut och vi säger nu adjö till personalen på lodgen och återvänder sedan till Nairobi tillsammans med våra minnen och bilder – fantastiska och spännande ögonblick vi tar med oss hem från vår resa. Vår förare och guide kör oss till Jomo Kenyatta internationella flygplats för flyg hem till Skandinavien. (Frukost ingår)

Det finns inga tillval för denna resa just nu.

Villa Rosa Kempinski Hotel Nairobi

Villa Rosa Kempinski Hotel i centrala Nairobi erbjuder den perfekta kombinationen av europeisk lyx och kenyansk gästfrihet. Detta palatsliknande hotell är vackert inrett i behagliga färger och material och här njuter du av fantastisk service, lyxiga faciliteter och ett stort antal restauranger och caféer med smaker från hela världen. Hotellet förfogar över ett välutrustat gym och ett härligt spa som erbjuder dig möjlighet att skämma bort dig under lediga stunder.

Kichwa Tembo Camp Maasai Mara

Kichwa Tembo Camp är beläget vid Sabaringofloden med en makalös utsikt över det vilda djurlivet på Masai Mara där landskapet övergår i slättland. Härifrån har man den unika möjligheten att från första parkett uppleva den årliga stora gnuvandringen. En stilrent designad och vackert inredd camp med allt man kan önska – levererat med afrikansk värme och den legendariska kenyanska gästfriheten.

Serena Elmenteita Camp – Lake Elmenteita

Unikt beläget vid stranden av den safirblå sjön Elmenteita fylld av hundratusentals fåglar öppnade år 2011 den exklusiva Serena Elmenteita Camp och erbjuder våra resenärer en fantastisk reseupplevelse. Området är oerhört vackert och hem för ett stort antal sällsynta djurarter. Inte mer än två timmar från Nairobi och nära den Nakurussjöns vackra flamingor är denna camp en fantastisk utgångspunkt för en mängd spännande naturupplevelser. Campen är modernt, elegant och lyxigt inredd med en varm atmosfär som avslöjar landets rika historia.

Kicheche Laikipia Camp

I naturreservatet Ol Pejeta ligger denna lilla men riktigt lyxiga camp med en makalös utsikt över det omgivande landskapet. Med Mount Kenya i bakgrunden kan man från sin veranda blicka ut över vattnet dit vilda djur kommer för att dricka. Campen består av sex lyxiga och rymliga tält, alla vackert designade och självklart fullständigt mygg- och insektsskyddade. Varje tält har eget badrum utrustad med dusch för både varmt och kallt vatten samt vattentoalett. På campen finns även en stor vacker lounge med två öppna spisar för kyliga kvällar och här serveras också dagens måltider om inte vädret tillåter att man sitter ute.

Faciliteter & bekvämligheter

Det finns inga filmer kopplade hit just nu.

Begär offert